Terug naar het overzicht

Help mee geschiedenis te schrijven

Wat voor besluiten nam het stadsbestuur van Deventer in 1715? Welke personen speelden daarbij een belangrijke rol? En wat waren belangrijke zaken waarover werd gesproken? Dit en nog veel meer is terug te vinden in de Stadsresoluties van het Deventer stadsbestuur, maar de resoluties zijn handgeschreven stukken waardoor de bron niet eenvoudig doorzoekbaar is. Daar hebben wij uw hulp bij nodig!

Eind september 2019 gaat Historisch Centrum Overijssel van start met een nieuw project, namelijk het ontsluiten van deze voor de Overijsselse en Deventer geschiedenis belangrijke bron: de Stadsresoluties van het Deventer stadsbestuur 1566 – 1795. De resoluties zijn handgeschreven archiefstukken waardoor de bron niet eenvoudig doorzoekbaar is en daar kunnen wij uw hulp goed bij gebruiken.

Het ontsluiten van deze belangrijke bron gebeurt door middel van het transcriberen van de handgeschreven resoluties. Dit houdt in dat de handgeschreven teksten digitaal worden overgetypt. De resoluties zijn gescand en digitaal beschikbaar, waardoor u thuis achter de computer of tablet de resoluties kunt openen, lezen en direct kunt overtypen.

Geïnteresseerd en heeft u al enige ervaring met paleografie? Meld u dan direct aan via onderstaande aanmeldformulier. In oktober kunt u dan direct starten met transcriberen/het invoeren van de teksten! U ontvangt nadere informatie via de mail.

Heeft u vragen over dit project of uw aanmelding? Neem dan contact op met Ton Dijksterhuis via contacthco@historischcentrumoverijssel.nl of het contactformulier.

Uw gegevens worden niet met derden gedeeld. Lees in onze privacyverklaring hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Vragen over uw aanmelding? Neem contact met ons op.