Provincie Overijssel | Procince de l'Overijssel Titel linksonder. Lijkt afkomstig uit band, vanwege een nog zichtbare vouw niet in het midden van het kaartbeeld is aangebracht. Nulmeridiaan westpunt van Ferro. Beslaat het gebied van Overijssel en directe omgeving. Uniforme perspectivische hoogteweergave (zogenaamde molshopen). Grens van Twente is met een stippellijn weergegeven. Rijksgrens en provinciegrenzen zijn voorzien van een handgekleurde rand. Met potlood rechtsboven het cijfer vier genoteerd en linksonder 120., 1820 Coördinaten in de randen. Kompasroos in de Zuiderzee. Noorden boven.
Provincie Overijssel | Procince de l'Overijssel Titel linksonder. Lijkt afkomstig uit band, vanwege een nog zichtbare vouw niet in het midden van het kaartbeeld is aangebracht. Nulmeridiaan westpunt van Ferro. Beslaat het gebied van Overijssel en directe omgeving. Uniforme perspectivische hoogteweergave (zogenaamde molshopen). Grens van Twente is met een stippellijn weergegeven. Rijksgrens en provinciegrenzen zijn voorzien van een handgekleurde rand. Met potlood rechtsboven het cijfer vier genoteerd en linksonder 120., 1820 Coördinaten in de randen. Kompasroos in de Zuiderzee. Noorden boven. x
Informatie over afbeelding of scan x
Datering:
1820
Titel:
Provincie Overijssel | Procince de l'Overijssel
Beschrijving:
Titel linksonder. Lijkt afkomstig uit band, vanwege een nog zichtbare vouw niet in het midden van het kaartbeeld is aangebracht. Nulmeridiaan westpunt van Ferro. Beslaat het gebied van Overijssel en directe omgeving. Uniforme perspectivische hoogteweergave (zogenaamde molshopen). Grens van Twente is met een stippellijn weergegeven. Rijksgrens en provinciegrenzen zijn voorzien van een handgekleurde rand. Met potlood rechtsboven het cijfer vier genoteerd en linksonder 120. Coördinaten in de randen. Kompasroos in de Zuiderzee. Noorden boven.
Datering opm.:
Datering gebaseerd op het verschijnen van twee atlassen van Maaskamp uit 1820.
Downloadbaar:
Ja
Beschrijving vervolg:
Coördinaten in de randen. Kompasroos in de Zuiderzee. Noorden boven.
Datering:
1820
Uitgever:
E. Maaskamp
Opmerking:
Zie: Koeman, C. 'Atlantes Neerlandici' Volume II (Amsterdam : Theatrum Orbis Terrarum, 1969) 271; Mooijweer, J. 'De wieden voor het eerst op de kaart' in: Kondschap (2019)
Schaal:
1:520.000
Formaat:
Kaartbeeld 17x24 cm; kaartblad (karton) 19x26 cm
Oud nummer:
4; 150 (wellicht prijs?; OIK_024
Uw bestand wordt voorbereid, een moment geduld alstublieft.