Oldenzalia | Ut erat cum caperetur et munitiones ejus de | struerentur ab Ordinibus Belgica Foederate, | Anno 1626 Kaart me titel links onderin omlijsting met een tekst in het Latijn en Anno 1626. Rechtsonder schaalstok in Rijnlandse roeden. Datering gebaseerd op literatuuronderzoek. De datering 'Anno 1626' slaat kennelijk op de situatie uit dat jaar. De kaart is uit de eerste of tweede uitgave van de atlas ('Tooneel der Steden van de Vereenighde Nederlanden met hare beschrijvingen Deel 1 Uytgegeven by Joan Blaeu'). Beslaat stad Oldenzaal inclusief de vestingwerken. Oriëntering naar het westen. Tuinen gedetailleerd weergegeven. Verso: beschrijving van Oldenzaal in het Latijn en een gedicht van H. Grotius (Hugo de Groot?). Links- en rechtsboven respectievelijk de wapenschilden van Overijssel en Oldenzaal. Rechts onder afbeelding van een militair met vaandel en schild. Gedetailleerde afbeelding van de stad met huizen en gebouwen in perspectief. De kaart is in het midden verticaal gevouwen geweest, met inbindstrook. Op achterzijde met potlood '78', '525= en 'EHO'. (525 wellicht een prijs?)., 1626 Schaalstok 'Virgae Rhenolandicae' (Rijnlandse roeden). Noorden rechts.
Oldenzalia | Ut erat cum caperetur et munitiones ejus de | struerentur ab Ordinibus Belgica Foederate, | Anno 1626 Kaart me titel links onderin omlijsting met een tekst in het Latijn en Anno 1626. Rechtsonder schaalstok in Rijnlandse roeden. Datering gebaseerd op literatuuronderzoek. De datering 'Anno 1626' slaat kennelijk op de situatie uit dat jaar. De kaart is uit de eerste of tweede uitgave van de atlas ('Tooneel der Steden van de Vereenighde Nederlanden met hare beschrijvingen Deel 1 Uytgegeven by Joan Blaeu'). Beslaat stad Oldenzaal inclusief de vestingwerken. Oriëntering naar het westen. Tuinen gedetailleerd weergegeven. Verso: beschrijving van Oldenzaal in het Latijn en een gedicht van H. Grotius (Hugo de Groot?). Links- en rechtsboven respectievelijk de wapenschilden van Overijssel en Oldenzaal. Rechts onder afbeelding van een militair met vaandel en schild. Gedetailleerde afbeelding van de stad met huizen en gebouwen in perspectief. De kaart is in het midden verticaal gevouwen geweest, met inbindstrook. Op achterzijde met potlood '78', '525= en 'EHO'. (525 wellicht een prijs?)., 1626 Schaalstok 'Virgae Rhenolandicae' (Rijnlandse roeden). Noorden rechts. x
Informatie over afbeelding of scan x
Datering:
1626
Titel:
Oldenzalia | Ut erat cum caperetur et munitiones ejus de | struerentur ab Ordinibus Belgica Foederate, | Anno 1626
Beschrijving:
Kaart me titel links onderin omlijsting met een tekst in het Latijn en Anno 1626. Rechtsonder schaalstok in Rijnlandse roeden. Datering gebaseerd op literatuuronderzoek. De datering 'Anno 1626' slaat kennelijk op de situatie uit dat jaar. De kaart is uit de eerste of tweede uitgave van de atlas ('Tooneel der Steden van de Vereenighde Nederlanden met hare beschrijvingen Deel 1 Uytgegeven by Joan Blaeu'). Beslaat stad Oldenzaal inclusief de vestingwerken. Oriëntering naar het westen. Tuinen gedetailleerd weergegeven. Verso: beschrijving van Oldenzaal in het Latijn en een gedicht van H. Grotius (Hugo de Groot?). Links- en rechtsboven respectievelijk de wapenschilden van Overijssel en Oldenzaal. Rechts onder afbeelding van een militair met vaandel en schild. Gedetailleerde afbeelding van de stad met huizen en gebouwen in perspectief. De kaart is in het midden verticaal gevouwen geweest, met inbindstrook. Op achterzijde met potlood '78', '525= en 'EHO'. (525 wellicht een prijs?). Schaalstok 'Virgae Rhenolandicae' (Rijnlandse roeden). Noorden rechts.
Datering opm.:
Datering gebaseerd op literatuur
Downloadbaar:
Ja
Beschrijving vervolg:
Schaalstok 'Virgae Rhenolandicae' (Rijnlandse roeden). Noorden rechts.
Datering:
1626
Auteur:
(Joan), Blaeu
Drukker:
(Joan), Blaeu
Opmerking:
Zie kaartnummer 8 in deze toegang; Zie Koeman, C. 'Geschiedenis van de kartografie van Nederland' (Alphen aan den Rijn : Canaletto 1983) 130-131; idem 'Atlantes Neerlandici Volume I (Amsterdam : Theatrum Orbis Terrarum, 1967) 301, 311, 318.
Schaal:
1:1800
Formaat:
kaartbeeld: 36x50 cm; kaartblad 53x63 cm
Oud nummer:
78; OIK-007
Uw bestand wordt voorbereid, een moment geduld alstublieft.