Comitatus Bentheim et Steinfurt Kaart met titel linksboven in cartouche met wapenschilden van Bentheim en Steinfurt. Facsimile-uitgave van een handgekleurde origineel uit 1635. Informatie ontleend aan tekst in linker marge en literatuur: Het origineel is afkomstig uit een in 1635 verschenen atlas van Blaeu met titel 'Ander Theil noviAtlantis, Das ist Abbildung und Beschreibung von allen Ländern des Erdreichs'. Nulmeridiaan ten opzichte van de westpunt van Ferro. Rechtsonder schaalstokken voor uren gaans en grote Duitse mijlen. Volgens literatuur is de schaal van het origineel 1:230.000, zodat de facsimile ongeveer anderhalf maal is vergroot. Titel, streeknamen en legenda in het Latijn. Uniforme perspectivische hoogteweergave (de zogeheten molshopen). Kaart is naar het oosten georiënteerd. In het kaartbeeld ingekleurde wapenschilden van de regio's afgebeeld. In kleur ook rivieren, bossen, moerassen, heuvels en administratieve grenzen. Rechtsonder legenda met symbolen voor bebouwing aangeduid als een laken op een steen. Loop van Dinkel en Vecht op Duits gebied., 1970 Coördinaten in kaderrand. Noorden links.
Comitatus Bentheim et Steinfurt Kaart met titel linksboven in cartouche met wapenschilden van Bentheim en Steinfurt. Facsimile-uitgave van een handgekleurde origineel uit 1635. Informatie ontleend aan tekst in linker marge en literatuur: Het origineel is afkomstig uit een in 1635 verschenen atlas van Blaeu met titel 'Ander Theil noviAtlantis, Das ist Abbildung und Beschreibung von allen Ländern des Erdreichs'. Nulmeridiaan ten opzichte van de westpunt van Ferro. Rechtsonder schaalstokken voor uren gaans en grote Duitse mijlen. Volgens literatuur is de schaal van het origineel 1:230.000, zodat de facsimile ongeveer anderhalf maal is vergroot. Titel, streeknamen en legenda in het Latijn. Uniforme perspectivische hoogteweergave (de zogeheten molshopen). Kaart is naar het oosten georiënteerd. In het kaartbeeld ingekleurde wapenschilden van de regio's afgebeeld. In kleur ook rivieren, bossen, moerassen, heuvels en administratieve grenzen. Rechtsonder legenda met symbolen voor bebouwing aangeduid als een laken op een steen. Loop van Dinkel en Vecht op Duits gebied., 1970 Coördinaten in kaderrand. Noorden links. x
Informatie over afbeelding of scan x
Datering:
1970
Titel:
Comitatus Bentheim et Steinfurt
Beschrijving:
Kaart met titel linksboven in cartouche met wapenschilden van Bentheim en Steinfurt. Facsimile-uitgave van een handgekleurde origineel uit 1635. Informatie ontleend aan tekst in linker marge en literatuur: Het origineel is afkomstig uit een in 1635 verschenen atlas van Blaeu met titel 'Ander Theil noviAtlantis, Das ist Abbildung und Beschreibung von allen Ländern des Erdreichs'. Nulmeridiaan ten opzichte van de westpunt van Ferro. Rechtsonder schaalstokken voor uren gaans en grote Duitse mijlen. Volgens literatuur is de schaal van het origineel 1:230.000, zodat de facsimile ongeveer anderhalf maal is vergroot. Titel, streeknamen en legenda in het Latijn. Uniforme perspectivische hoogteweergave (de zogeheten molshopen). Kaart is naar het oosten georiënteerd. In het kaartbeeld ingekleurde wapenschilden van de regio's afgebeeld. In kleur ook rivieren, bossen, moerassen, heuvels en administratieve grenzen. Rechtsonder legenda met symbolen voor bebouwing aangeduid als een laken op een steen. Loop van Dinkel en Vecht op Duits gebied. Coördinaten in kaderrand. Noorden links.
Origineel:
Nee
Downloadbaar:
Ja
Beschrijving vervolg:
Coördinaten in kaderrand. Noorden links.
Datering:
1970
Uitgever:
(J.), Westenberg
Opmerking:
Zie: Koeman, C. 'Atlantes Neerlandici Volume I' (Amsterdam : Theatrum Orbis Terrarum, 1967) 95 en 97
Schaal:
1:160.000
Formaat:
kaartbeeld 38x49 cm; kaartblad 50x61 cm
Oud nummer:
OIK-005-2
Uw bestand wordt voorbereid, een moment geduld alstublieft.