Terug naar het overzicht

VACATURE: Publieksadviseur, 32-36 uur

Zit dienstverlening in je DNA en wil jij bij een culturele erfgoedorganisatie aan de slag die volop in ontwikkeling is? Zie jij het als een uitdaging om klanten met complexe vragen te helpen zoeken naar antwoorden? En heb jij ervaring met het coördineren van een team? Dan bieden wij jou een uitdagende functie aan in een inspirerende werkomgeving!

Wat ga jij doen?
Bij cluster Publiek komen alle publieksactiviteiten van Historisch Centrum Overijssel samen. Onderdeel van dit cluster is het team Dienstverlening dat onze klanten gastvrij ontvangt en deskundig helpt in hun zoektocht naar (historische) informatie. Dit gebeurt via onze digitale kanalen en fysiek op onze studiezalen in Deventer en Zwolle. Het komende jaar staan twee grote veranderingen op stapel: 1. Volgens het principe ‘digital first’ een versnelde overgang naar digitale dienstverlening op afstand. 2. Het realiseren van ‘premium service’ op onze studiezalen, waarbij klanten bij hun zoektocht worden ondersteund door onze collectiespecialisten.

Als publieksadviseur speel jij een belangrijke rol bij deze en andere veranderingen in onze digitale en fysieke dienstverlening. Dit doe je onder andere door:    

 • Coördineren van klantprocessen;
 • Doen van voorstellen om de klantprocessen te verbeteren en het uitvoeren hiervan;
 • Behandelen van specialistische en complexe klantvragen en deze uitzetten onder collega’s;
 • Bieden van vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding van collega’s;
 • Het mee realiseren van een ‘interactieve studiezaal’ op onze nieuwe locatie binnen het concept ANNO (museum in de maak) in Zwolle.

Wie ben jij?

 • Je bent inhoudelijk betrokken, resultaat- en klantgericht en gaat voor kwaliteit en verbetering;
 • Je bezit coördinerende vaardigheden;
 • Je hebt oog voor ontwikkelingen binnen de dienstverlening en de veranderende klantvraag door digitalisering;
 • Je bent flexibel, breed inzetbaar, hebt een proactieve werkhouding en bent gastvrij en toegankelijk;
 • Je bent in staat jouw werk zelfstandig te organiseren, functioneert goed in een team en bent stressbestendig;
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk uitstekend uitdrukken in de Nederlandse taal.

Welke kennis en ervaring breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde studie op het gebied van geschiedenis, erfgoed of archieven;
 • Je hebt aantoonbare kennis en werkervaring met klantvragen binnen de erfgoedsector;
 • Kennis van relevante archief- en privacywetgeving is een pré.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een culturele erfgoedorganisatie die zich bevindt in een interessante ontwikkelingsfase, waarmee de mogelijkheden voor toekomstige doorgroei worden vergroot. Ruim 55 medewerkers en 85 vrijwilligers maken van Historisch Centrum Overijssel een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek.

Wij bieden je een dienstverband voor de duur van 2 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is gewaardeerd op schaal 9 (met een maximumsalaris van € 4048 bij een fulltime dienstverband).

De CAO samenwerkende gemeentelijke organisaties (cao sgo) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof. Ook krijg je een vergoeding voor woon-werkverkeer.

De vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten onze voorkeur.

Interesse?
Stuur jouw sollicitatie en CV uiterlijk 24 januari 2021 naar f.bousba@historischcentrumoverijssel.nl Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR), bereikbaar via 085 – 488 50 00. Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Marieke Steegmans (Manager Publiek), bereikbaar via 06 – 129 74 186.

Van 25 december t/m 3 januari is Historisch Centrum Overijssel gesloten in verband met de feestdagen. Vanaf maandag 4 januari zijn wij weer bereikbaar.

De gesprekken vinden plaats op 1, 4 en 11 februari 2021. Vanwege het coronavirus bestaat de mogelijkheid dat deze gesprekken digitaal worden gehouden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.