Terug naar het overzicht

VACATURE: Informatiespecialist, 32-36 uur

Word jij onze nieuwe collega?

Jouw rol
De Cluster Collectie vormt het hart van het archief van Historisch Centrum Overijssel en heeft de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het behouden en (her)bruikbaar maken van de archieven en andere erfgoedcollecties van Historisch Centrum Overijssel. In Cluster Collectie komt de klassieke professie van het conserveren van soms eeuwenoude stukken samen met de digitale technieken om de collectie innovatief en gebruiksvriendelijk te presenteren. Als informatiespecialist ben jij onderdeel van dit team van meer dan 20 medewerkers die hun werk doen in Zwolle en Deventer. In jouw werkzaamheden ligt de focus op:

Begeleiding overbrengingsproces
Je begeleidt het overbrengingsproces van permanent te bewaren archieven van de overheden waar wij voor werken, ongeacht de vorm. Tot de begeleiding behoren onder andere het maken van afspraken over het overbrengingstraject en het bewaken van het proces zoals de controle op de goede, geordende en toegankelijke staat van archieven zodat deze kunnen worden opgenomen in het (e-)depot. Deze taken verricht je ter ondersteuning van de Rijks- en Gemeentearchivaris van Historisch Centrum Overijssel.

Adviseur openbaarheid 
Je beoordeelt inzageverzoeken voor archieven waarop een beperking van de openbaarheid rust. Je zorgt ervoor dat beperkingen goed zijn vastgelegd in het collectiebeheersysteem en je verzorgt jaarlijks een actuele lijst voor collectieonderdelen waarop openbaarheidsbeperkingen vervallen. Hiermee ben je de spin in het web op het gebied van openbaarheid.

Medewerker toegankelijkheid
Je werkt actief mee aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de collectie. Dit doe je projectmatig en in verschillende rollen; soms als trekker, soms als medewerker of adviseur. Deze projecten hebben betrekking op het archief en op andere erfgoedcollecties die Historisch Centrum Overijssel beheert. Middelen voor het uitvoeren van deze projecten komen wisselend uit interne budgetten of via projectsubsidies.

Jouw profiel
Je bent een resultaat- en klantgerichte informatiespecialist die gaat voor kwaliteit en verbetering. Je bent gedreven en je kenmerkt je door een enthousiaste en heldere communicatiestijl. Je stelt het algemeen belang voorop en je bent gewend te schakelen tussen tactisch en operationeel niveau. Nieuwe initiatieven geven jou energie. Je bent een organisator en werkt effectief samen met je directe collega’s. Je hebt ervaring met het toegankelijk maken van archieven en andere erfgoedcollecties. Vanuit een databril pas jij technieken toe die ervoor zorgen dat wij onze collectie digitaal houdbaar en (her)bruikbaar maken.

Daarbij:

  • ben je in het bezit van een diploma Archivistiek A of B, of vergelijkbaar;
  • heb je minimaal vijf jaar recente werkervaring in het archiefwezen op het gebied van overbrenging, openbaarheid en toegankelijkheid;
  • heb je aantoonbaar kennis van en ervaring met digitaal archiefbeheer;
  • is kennis van MAIS Flexis, Memorix en Atlantis een pré.

Ons aanbod
Je komt te werken in een cultureel erfgoedorganisatie die zich bevindt in een interessante ontwikkelingsfase. Als informatiespecialist verricht je werkzaamheden binnen een essentieel gedeelte van ons primaire proces. Twee locaties, ruim 55 medewerkers en 85 vrijwilligers maken van Historisch Centrum Overijssel een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek. Je wordt onderdeel van een historisch centrum dat buitengewoon betrokken werkt aan haar maatschappelijke taak en dat haar beperkte schaal en middelen omzet in een betrouwbare en inspirerende positionering in het veld van overheidsinformatie en cultureel erfgoed.

De vacature betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met optioneel een jaar verlenging en eventueel verdere voortzetting in een vast dienstverband. De functie is gewaardeerd op schaal 9 (maximaal € 4.008,- bruto). Afhankelijk van je kennis en ervaring is uitloop mogelijk naar schaal 10 (maximaal € 4.450,- bruto). De CAO samenwerkende gemeentelijke organisaties (cao sgo) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor je zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof. Ook krijg je een vergoeding voor woon-werkverkeer. Historisch Centrum Overijssel is een gemeenschappelijke regeling van de Rijksoverheid, gemeente Zwolle en gemeente Deventer.

Interesse?
Stuur je sollicitatie uiterlijk 9 april 2020 naar f.bousba@historischcentrumoverijssel.nl. De vacature  is tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Petra Links (Manager Collectie). Beiden bereikbaar via 085 – 488 50 00.

De gesprekken vinden plaats op:

  • 1e ronde: 23 april, 11.00 – 14.30 uur in Deventer
  • 2e ronde: 30 april, 11.00 – 14.30 uur in Zwolle

Meer informatie over Historisch Centrum Overijssel vind je op de pagina Over Ons.