Stamboomonderzoek

Op zoek naar genealogische informatie over personen die in Overijssel hebben geleefd? Of je eigen stamboom onderzoeken? Meer informatie over de wijze waarop je een stamboomonderzoek kunt beginnen, lees je in de minicursus Levenslijnen of bekijk een voorbeeldonderzoek. Meer achtergrondinformatie over het doen van familieonderzoek in de provincie Overijssel vind je in de publicatie Overijsselaars Gezocht van Jan ten Hove.

Je kunt natuurlijk ook direct aan de slag gaan met onze archieven. Uitleg over de meest geraadpleegde bronnen voor genealogisch onderzoek in Overijssel vind je in het document Bronnen stamboomonderzoek en in de Zoekwijzer indexen Deventer, eveneens als bijlage opgenomen rechts op deze pagina. Een aantal specifieke bronnen, zoals het leenrepertorium en het register van advocaten en procureurs wordt in de onderwerpen hieronder nader toegelicht. Daar vind je ook een aantal praktische zaken en links die handig kunnen zijn bij het onderzoek naar jouw stamboom.

Recente persoonsgegevens
Voor de Burgerlijke Stand (BS) gelden beperkingen op de openbaarheid. Voor geboorteakten is dat 100 jaar, voor huwelijksakten 75 jaar en voor overlijdensakten 50 jaar. Ook voor het Bevolkingsregister (BR) geldt een beperking op de openbaarheid van 75 jaar. Dit in verband met privacybescherming. Voor persoonsgegevens die nog niet naar ons zijn overgebracht kun je meestal terecht bij de gemeente in de plaats waar de akte is opgemaakt.

Genealogisch woordenboek

Reproducties

Scan niet online?

Van welke registers van de Burgerlijke Stand zijn er indexen beschikbaar?

Advocaten en procureurs

Leenrepertorium

Besnijdenisregisters Oldemarkt en Zwartsluis

Generale index Zwolle

Volkstellingen 1748

Handige links