Bouwdossiers

Sinds de Woningwet van 1901 geven alle Nederlandse gemeenten verplicht een bouwvergunning af bij bouw, verbouw of herbouw. Vanaf dat moment zijn de bouwvergunningen en bouwtekeningen bewaard gebleven. Bij Historisch Centrum Overijssel vind je de bouwdossiers voor adressen in de gemeenten Zwolle, Deventer en voormalig Zwollerkerspel. De dossiers zijn digitaal aan te vragen via ons bouwdossier-loket.

Adressen zoeken in het bouwdossier-loket
In het bouwdossier-loket staan alle digitaal opvraagbare dossiers. Je kunt in de zoekbalk een adres invoeren waarna een resultatenoverzicht zal volgen. Vervolgens kun je het dossier aanvragen door jouw gegevens in te vullen. Je aanvraag zal in behandeling worden genomen door een medewerker en je ontvangt een e-mail met een download link naar de aangevraagde scans. Deze scans zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik.

Let op: bij een aanvraag in het bouwdossier-loket ontvang je alleen de bouwtekeningen. In verband met de AVG (wet Algemene Verordening Gegevensbescherming) delen wij niet de bouwvergunningen en overige documentatie, hierin staan namelijk persoonsgegevens genoteerd.

Zoek een adres in het bouwdossier-loket >

Niet kunnen vinden wat je zoekt?
Kun je het adres dat je zoekt niet vinden in het bouwdossier-loket, dan is het dossier waarschijnlijk nog in bewerking. Dit geldt voor de dossiers die onder de volgende toegangen vallen:
– Toegang 0702.1 Gemeente Zwolle, Secretarie, bestand Bouwvergunningen 1950 – 1979
– Toegang 0801.2 Gemeente Zwollerkerspel, bouwvergunningen 1948 – 1967
– Toegang 0801.3.1 Gemeente Zwollerkerspel, Gemeentewerken, collectie bouwvergunningen 1901 – 1967
– Toegang 1406 Bouwvergunningen Deventer II 1929-1990

Door het adres te zoeken in de toegang Bouwdossiers Zwolle en Zwollerkerspel of toegang Bouwvergunningen Deventer kun je een beschrijving van het dossier vinden. In veel gevallen kunnen wij de benodigde tekeningen uit de dossiers alsnog aanleveren of voor je scannen, mits dit een beperkt aantal pagina’s betreft. Mail ons het adres en dossiernummer, dan bespreken we samen wat we kunnen doen.

Let op: Op documenten en tekeningen in bouwdossiers rust auteursrecht. De aan jou verstrekte scans zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. Je mag deze niet zonder toestemming van de rechthebbende verveelvoudigen of publiceren.

Onze medewerkers kunnen jou geen bouwtechnische en juridische adviezen geven. Hiervoor kun je contact opnemen met gemeente Zwolle of gemeente Deventer.

Hieronder vind je per (voormalige) gemeente meer informatie over welke dossiers digitaal aan te vragen zijn.

Bouwdossiers van de gemeente Deventer

Bouwdossiers van de voormalige gemeenten Bathmen en Diepenveen

Bouwdossiers van de gemeente Zwolle

Bouwdossiers van de voormalige gemeente Zwollerkerspel