Bouwdossiers

Sinds de Woningwet van 1901 geven alle Nederlandse gemeenten verplicht een bouwvergunning af bij bouw, verbouw of herbouw. Vanaf dat moment zijn de bouwvergunningen en bouwtekeningen bewaard gebleven. Bij Historisch Centrum Overijssel vindt u de bouwdossiers voor adressen in de gemeenten Zwolle, Deventer en voormalig Zwollerkerspel. De dossiers zijn digitaal aan te vragen via ons bouwdossier-loket. Een deel van de dossiers van de gemeente Deventer uit de periode 1929-1990 is momenteel in bewerking en alleen digitaal in te zien op onze studiezaal.

Adressen zoeken in het bouwdossier-loket
In het bouwdossier-loket staan alle digitaal opvraagbare dossiers. U kunt in de zoekbalk een adres invoeren waarna een resultatenoverzicht zal volgen. Vervolgens kunt u het dossier aanvragen door uw gegevens in te vullen. Uw aanvraag zal in behandeling worden genomen door een medewerker en u ontvangt een e-mail met een download link naar de aangevraagde scans. Deze scans zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik.

Bij een aanvraag in het bouwdossier-loket ontvangt u alleen de bouwtekeningen. In verband met de AVG (wet Algemene Verordening Gegevensbescherming) delen wij niet de bouwvergunningen en overige documentatie, hierin staan namelijk persoonsgegevens genoteerd.

Zoek een adres in het bouwdossier-loket >

Niet kunnen vinden wat u zoekt?
Kunt u het adres dat u zoekt niet vinden in het bouwdossier-loket, dan is het dossier waarschijnlijk in bewerking. Dit geldt voornamelijk voor dossiers van de gemeente Deventer, periode 1929-1990. Door het adres te zoeken in de toegang Vergunningen Deventer kunt u een beschrijving van het dossier vinden. Op onze studiezaal kunt u bij deze beschrijving de bijbehorende scans bekijken.

Let op: Op documenten en tekeningen in bouwdossiers rust auteursrecht. De aan u verstrekte scans zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. U mag deze niet zonder toestemming van de rechthebbende verveelvoudigen of publiceren.

Het is niet mogelijk om telefonisch of per e-mail kopieën van bouwvergunningen of bouwtekeningen te bestellen, omdat wij dan niet kunnen garanderen dat het om de juiste stukken gaat.

Onze medewerkers kunnen u geen bouwtechnische en juridische adviezen geven. Hiervoor kunt u contact opnemen met gemeente Zwolle of gemeente Deventer.

Hieronder vindt u per (voormalige) gemeente meer informatie over welke dossiers digitaal aan te vragen zijn.

Bouwdossiers van de gemeente Deventer

Bouwdossiers van de voormalige gemeenten Bathmen en Diepenveen

Bouwdossiers van de gemeente Zwolle

Bouwdossiers van de voormalige gemeente Zwollerkerspel