Bouwdossiers

Sinds de Woningwet van 1901 geven alle Nederlandse gemeenten verplicht een bouwvergunning af bij bouw, verbouw of herbouw. Vanaf dat moment zijn de bouwvergunningen en bouwtekeningen bewaard gebleven. Bij Historisch Centrum Overijssel vindt u de bouwdossiers voor adressen in de gemeenten Zwolle, Deventer en voormalig Zwollerkerspel. De dossiers zijn digitaal aan te vragen via ons bouwdossier-loket. Een deel van de dossiers van de gemeente Deventer uit de periode 1929-1990 is momenteel in bewerking en alleen digitaal in te zien op onze studiezaal.

Adressen zoeken in het bouwdossier-loket
In het bouwdossier-loket staan alle digitaal opvraagbare dossiers. Je kunt in de zoekbalk een adres invoeren waarna een resultatenoverzicht zal volgen. Vervolgens kun je het dossier aanvragen door jouw gegevens in te vullen. Je aanvraag zal in behandeling worden genomen door een medewerker en je ontvangt een e-mail met een download link naar de aangevraagde scans. Deze scans zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik.

Let op: bij een aanvraag in het bouwdossier-loket ontvang je alleen de bouwtekeningen. In verband met de AVG (wet Algemene Verordening Gegevensbescherming) delen wij niet de bouwvergunningen en overige documentatie, hierin staan namelijk persoonsgegevens genoteerd.

Zoek een adres in het bouwdossier-loket >

Niet kunnen vinden wat u zoekt?
Kun je het adres dat je zoekt niet vinden in het bouwdossier-loket, dan is het dossier waarschijnlijk in bewerking. Dit geldt voornamelijk voor dossiers van de gemeente Deventer, periode 1929-1990. Door het adres te zoeken in de toegang Vergunningen Deventer kun je een beschrijving van het dossier vinden. Op onze studiezaal kun je bij deze beschrijving de bijbehorende scans bekijken.

Let op: Op documenten en tekeningen in bouwdossiers rust auteursrecht. De aan jou verstrekte scans zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. Je mag deze niet zonder toestemming van de rechthebbende verveelvoudigen of publiceren.

Het is niet mogelijk om telefonisch of per e-mail kopieën van bouwvergunningen of bouwtekeningen te bestellen, omdat wij dan niet kunnen garanderen dat het om de juiste stukken gaat.

Onze medewerkers kunnen jou geen bouwtechnische en juridische adviezen geven. Hiervoor kun je contact opnemen met gemeente Zwolle of gemeente Deventer.

Hieronder vind je per (voormalige) gemeente meer informatie over welke dossiers digitaal aan te vragen zijn.

Bouwdossiers van de gemeente Deventer

Bouwdossiers van de voormalige gemeenten Bathmen en Diepenveen

Bouwdossiers van de gemeente Zwolle

Bouwdossiers van de voormalige gemeente Zwollerkerspel