Bibliotheek

Historisch Centrum Overijssel beheert een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften met betrekking tot de geschiedenis van Overijssel, Zwolse en Deventer geschiedenis, archiefwetenschap en genealogie. Of wij het boek hebben dat u zoekt, kunt u te weten komen via onze bibliotheekcatalogi. In de bijlagen rechts vindt u een overzicht van een aantal belangrijke kranten en tijdschriften en een lijst van alle artikelen verschenen in de Overijsselse Historische Bijdragen.

Studiezaal Zwolle
De bibliotheek in Zwolle telt circa 40.000 deels zeldzame boeken en tijdschriften op het gebied van de Overijsselse en Zwolse geschiedenis, archiefwetenschap en genealogie. De handbibliotheek in de studiezaal telt circa 2.000 titels. Wat niet in de kast staat, kan via de bibliotheekcatalogus aangevraagd worden. Deze boeken worden dan uit het depot gehaald om op de studiezaal in te kunnen zien.

In de bibliotheekcatalogus kunt u een algemene zoekterm invoeren in het venster ‘alle velden’. Wilt u specifiek zoeken op auteur, titel, plaats en/of periode, dan kunt u een uitgebreid zoekvenster openen door te klikken op de pijltjes achter het zoekvenster. Desgewenst kunt u filteren op boek, artikel, serie boeken of tijdschrift.

Heeft u de titel gevonden die u zoekt, dan klikt u op het ‘aanvragen’-icoontje rechtsboven bij de beschrijving. Er verschijnt dan een venster waar uw naam, pasnummmer en de bezoekdatum ingevuld moeten worden. Het boek kan dan op de aangegeven dag op de studiezaal geraadpleegd worden. Historisch Centrum Overijssel leent niet uit.

Studiezaal Deventer
De bibliotheek van HCO Stadsarchief Deventer wordt beheerd door onze samenwerkingspartner, de Athenaeumbibliotheek (onderdeel van de Bibliotheek Deventer). Op onze studiezaal is de handbibliotheek te raadplegen. De boeken die niet in deze naslagcollectie staan, vindt u via de catalogus van de Athenaeumbibliotheek en kunt u bij de balie op de studiezaal ter inzage aanvragen.

Handige links