Bibliotheek

Historisch Centrum Overijssel beheert een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften met betrekking tot de geschiedenis van Overijssel, Zwolse en Deventer geschiedenis, archiefwetenschap en genealogie. Of wij het boek hebben dat je zoekt, kun je te weten komen via onze bibliotheekcatalogi. In de bijlagen rechts op deze pagina vind je een overzicht van een aantal belangrijke kranten en tijdschriften en een lijst van alle artikelen verschenen in de Overijsselse Historische Bijdragen.

Studiezaal Zwolle
De bibliotheek in Zwolle telt circa 40.000 deels zeldzame boeken en tijdschriften op het gebied van de Overijsselse en Zwolse geschiedenis, archiefwetenschap en genealogie. De handbibliotheek in de studiezaal telt circa 2.000 titels. Wat niet in de kast staat, kan via de bibliotheekcatalogus aangevraagd worden. Deze boeken worden dan uit het depot gehaald om op de studiezaal in te kunnen zien.

In de bibliotheekcatalogus kun je een algemene zoekterm invoeren in het venster ‘alle velden’. Wil je specifiek zoeken op auteur, titel, plaats en/of periode, dan kun je een uitgebreid zoekvenster openen door te klikken op de pijltjes achter het zoekvenster. Desgewenst kun je filteren op boek, artikel, serie boeken of tijdschrift.

Heb jij de titel gevonden die je zoekt, dan klik je op het ‘aanvragen’-icoontje rechtsboven bij de beschrijving. Er verschijnt dan een venster waar jouw naam, pasnummmer en de bezoekdatum ingevuld moeten worden. Het boek kan dan op de aangegeven dag op de studiezaal geraadpleegd worden. Wij lenen geen boeken uit.

Studiezaal Deventer
De bibliotheek van HCO Stadsarchief Deventer wordt beheerd door onze samenwerkingspartner, de Athenaeumbibliotheek (onderdeel van de Bibliotheek Deventer). Op onze studiezaal is de handbibliotheek te raadplegen. De boeken die niet in deze naslagcollectie staan, vind je via de catalogus van de Athenaeumbibliotheek en kun je bij de balie op de studiezaal ter inzage aanvragen.

Handige links