Onderzoek

Historisch Centrum Overijssel is het adres voor iedereen die meer wil weten over of onderzoek wil doen naar de cultuur, de geschiedenis en de mensen van en uit heel Overijssel. Kilometers aan archieven, boeken, prenten, kranten, kaarten, foto’s, films, video’s en geluidsopnames vertellen het verhaal van Overijssel van de Middeleeuwen tot nu. Zij zijn het geheugen van Overijssel.

De regionale geschiedenis ontdekken? Historisch of genealogisch onderzoek doen? Veel onderzoek kunt u gewoon thuis achter de computer verrichten. U kunt thematisch te werk gaan of globaal door onze collecties zoeken. Wilt u liever eerst uitleg over hoe u moet zoeken, bekijk dan via het menu de uitlegpagina’s bij de verschillende soorten onderzoek, zoals stamboomonderzoek of  huizenonderzoek, of stel uw vraag op het forum.

Op de homepagina vindt u de balk ‘Zoek in het Overijssel van toen’. Daarin kunt u zoeken op trefwoorden, toegangscode en/of een periode. U kunt ook direct in personen, beeld en geluid of bouwdossiers zoeken via de rode knoppen op de homepagina of via het menu.

Komt u er niet uit? Bekijk de lijst met veelgestelde vragen, neem contact met ons op of kom langs op onze studiezalen.

Veel succes met uw onderzoek!