Terug naar het overzicht

Nieuwe update voor MijnStadMijnDorp

In 2019 is het cultuurhistorisch platform MijnStadMijnDorp (MSMD) geheel vernieuwd, waarbij twee websites zijn samengevoegd. De focus lag hierbij op de achterkant van de website, het beheersysteem. Niet alleen de collecties zijn duurzaam opgeslagen in het collectiebeheersysteem Atlantis, maar nu ook de verhalen, biografieën, nieuwsberichten en evenementen. Het MSMD-team zit niet stil en dit jaar bouwen we verder aan de voorkant van de website, hetgeen dat jij als bezoeker ziet. In het najaar staat de nieuwe versie online.

MSMD is een cultuurhistorisch platform waar iedereen informatie over de historie van Overijssel kan vinden en delen, een initiatief van Historisch Centrum Overijssel met financiële ondersteuning van provincie Overijssel. Op het platform zijn verhalen, kranten, biografieën, fotoalbums en nog veel meer te vinden, allemaal geplaatst en beheerd door historische verenigingen, musea, gemeentes en particulieren. Inmiddels 11 jaar later zijn er op MSMD veel interessante verhalen, bijzondere foto’s en uitgebreide collecties te vinden, waar wij natuurlijk heel blij mee zijn, maar waardoor het zoeken soms verwarrend kan werken. Hier gaan we ons dan ook op richten. We maken een frisse start met een nieuw ontwerp en richten het zoeken opnieuw in, met als einddoel: een gebruiksvriendelijke MSMD!

In het kort wat we gaan doen:

  • Er komt een volledig nieuw ontwerp (inclusief nieuwe kleuren) voor de website;
  • De manier van zoeken wordt omgegooid. We gaan het opnieuw inrichten, o.a. met behulp van de resultaten uit het eerder uitgevoerde gebruikersonderzoek;
  • Alle inhoud op MSMD moet er goed uitzien en goed vindbaar zijn.

Ook bij deze doorontwikkeling worden wij weer ondersteund door een testgroep bestaande uit deelnemers, niet-deelnemers en collega’s. Zij kijken mee met de ontwerpen en testen de website uitgebreid tijdens de bouw.

Na de zomer zullen wij de nieuwe website feestelijk lanceren. Tel je de dagen mee af?
Houd onze sociale media in de gaten voor de laatste updates, volg ons op Facebook en Twitter.

Logo MijnStadMijnDorp