Terug naar het overzicht

Nieuwe manager Collectie – Petra Links

Met plezier kunnen wij aankondigen dat per 1 november aanstaande Petra Links onze nieuwe manager Collectie is. Petra (37) werkt op dit moment als hoofd van de afdeling Document Management en Archief en als programmaleider bij de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zij studeerde Contemporaine Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en heeft ruime ervaring in de archiefsector als project- en teamleider, onder meer bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies. Bij Historisch Centrum Overijssel gaat Petra leiding geven aan het team Collectie dat verantwoordelijk is voor het beheer en toegankelijk maken van de archief, beeld en museale collecties.

Directeur Vincent Robijn is blij met de komst van Petra: “Petra is een van de potentials in de erfgoedsector en zij brengt voor ons interessante werkervaringen mee. Als collega-bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland heb ik haar leren kennen als een enthousiaste, doortastende collega met een fijn gevoel voor menselijke verhoudingen. De komende jaren zal er onder invloed van verdergaande digitalisering en het nieuwe publieksconcept veel gaan veranderen in de manier waarop wij bij HCO onze collecties toegankelijk maken en aanbieden aan het publiek. Collectie vormt de ruggengraat van de organisatie en ik heb er alle vertrouwen in dat we met Petra een manager gevonden hebben die met kennis van de vakinhoud en vanuit haar managementkwaliteiten in staat is de verschillende ontwikkelingen vorm te geven en waar mogelijk te versnellen.”

Nieuwe manager collectie Petra Links

Petra: “Ik heb veel zin om aan de slag te gaan bij het HCO. Het is een mooie instelling met een prachtige collectie. Ik ben er trots op om in de rol van Manager Collectie bij te dragen aan de uitdagingen waar het HCO onder invloed van digitalisering en stelselwijzigingen voor staat. Ik ga graag samen met de medewerkers aan de slag om de dienstverlening verder te ontwikkelen om het behoud en de (her)bruikbaarheid van het erfgoed te verbeteren en blijvend mogelijk te maken.”