Terug naar het overzicht

Nieuw bouwdossier-loket

Sinds de Woningwet van 1901 geven alle Nederlandse gemeenten verplicht een bouwvergunning af bij bouw, verbouw of herbouw. Vanaf dat moment zijn de bouwvergunningen en bouwtekeningen bewaard gebleven. Bij Historisch Centrum Overijssel zijn de bouwdossiers voor adressen in de gemeenten Zwolle, Deventer en voormalig Zwollerkerspel te vinden. Vanaf vandaag zijn deze eenvoudig vanuit huis aan te vragen via ons nieuwe bouwdossier-loket!

In het bouwdossier-loket staan alle digitaal opvraagbare dossiers. Door eenvoudig op adres te zoeken kunt u zien of het dossier digitaal beschikbaar is. Vervolgens kunt u het dossier aanvragen en zal uw aanvraag in behandeling worden genomen door een medewerker. Bij goedkeuring ontvangt u een e-mail met een download link naar de aangevraagde scans. U kunt de scans vanuit huis op elk gewenst tijdstip bekijken.

Een hele mooie nieuwe ontwikkeling waar wij erg blij mee zijn! Bekijk het bouwdossier-loket >

Een uitgebreidere uitleg over de bouwdossiers, welke periodes in het bouwdossier-loket te vinden zijn en welke bouwdossiers in bewerking zijn vindt u op de pagina Bouwdossiers.