Terug naar het overzicht

Laatste kans: wilt uw organisatie ondersteuning van een expert?

Hoe trek ik meer publiek naar mijn museum? Hoe zorg ik dat de collectie vindbaar is voor mensen binnen mijn organisatie? Hoe maken we onze website aantrekkelijker voor een groter publiek? Hoe gaan we om met digitalisering van de collectie? Hoe richt ik mijn museum aantrekkelijk in?

Dit zijn voorbeelden van vragen die historische verenigingen, oudheidkamers en kleine musea hebben ingediend in het kader van de voucherregeling. Middels deze regeling worden deze organisaties nu ondersteund door een expert van IJsselacademie, Historisch Centrum Overijssel of Rijksmuseum Twenthe/De Museumfabriek bij het oplossen van hun vraagstuk.

Wilt u ook een voucher aanvragen? Dit kan nog tot en met 30 september! Vraag een voucher aan door het formulier rechts op deze pagina in te vullen.

Astrid Hage van De Museumfabriek en Liesbeth Bussemaker van het Bussemakerhuis met een voucher
Astrid Hage van De Museumfabriek en Liesbeth Bussemaker van het Bussemakerhuis met één van de uitgedeelde vouchers

Wat is de voucherregeling?
De voucherregeling is een initiatief van IJsselacademie, Historisch Centrum Overijssel en Rijksmuseum Twenthe/De Museumfabriek.  Kleine musea, historische verenigingen en oudheidkamers kunnen zich aanmelden voor een voucher. Eén voucher staat gelijk aan een advies door één van de experts van de genoemde organisaties. Het advies kan gaan over collectiebeheer, depots, vrijwilligersbeleid, presentatie of een andere vraag waar de organisatie tegenaan loopt.

Tegelijkertijd is deze voucherregeling een manier om de ondersteuningsbehoeften van erfgoedorganisaties in kaart te brengen. De behoeften worden teruggekoppeld aan de provincie Overijssel, zodat zij weten wat er speelt en hier acties op kunnen ondernemen.

Criteria voucherregeling