Terug naar het overzicht

Gezocht: Informatiespecialist voor het erfgoed van Overijssel | 32-36 uur

Wilt u werken in het hart van het Overijssels erfgoed? Bent u een ervaren informatiespecialist en gaat u graag de uitdaging aan bij een organisatie in verandering? Krijgt u energie van informatievraagstukken voor zowel digitale als analoge archieven en vindt u het leuk om in contact te staan met een groot netwerk aan archiefvormers van overheidswege en particulier? Dan is deze functie iets voor u!

Uw rol
U bent onderdeel van Cluster Collectie, het hart van het archief van Historisch Centrum Overijssel (HCO). Dit team van meer dan 20 medewerkers werkt vanuit locaties in Zwolle en Deventer en heeft de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het verwerven, behouden en (her)bruikbaar maken van de archieven en erfgoedcollecties van HCO. In Cluster Collectie komt de klassieke professie van het conserveren van soms eeuwenoude stukken samen met de digitale technieken om de collectie innovatief en klantgericht te presenteren.

Op dagelijkse basis bent u bezig met het beheer en de toegankelijkheid van onze huidige en toekomstige archieven en erfgoedcollecties. Inspelend op de klantbehoefte zorgt u ervoor dat de bruikbaarheid binnen de wettelijke kaders zo optimaal mogelijk is. U hebt contact met overheden en particulieren en begeleidt de overdracht van archieven en erfgoedcollecties in papieren en in digitale vorm. U bent allround inzetbaar in verschillende rollen waaronder adviserend, coördinerend en uitvoerend. In voorkomende gevallen ondersteunt u de dienstverlening bij de beantwoording van informatieverzoeken over de collectie.

Uw profiel
U bent resultaat- en klantgericht en gaat voor kwaliteit en verbetering. U beschikt over uitstekende digitale vaardigheden en bent gedreven uzelf blijvend te ontwikkelen. Uw werkwijze kenmerkt zich door flexibiliteit en een heldere communicatiestijl. U stelt het algemeen belang voorop en u bent gewend te schakelen tussen tactisch en operationeel niveau. U bent een organisator, u bent proactief en u werkt effectief samen met uw directe collega’s en met externen.

Daarbij:

  • bent u in het bezit van een diploma Archivistiek A of B, of vergelijkbaar;
  • heeft u minimaal vijf jaar recente werkervaring in het archiefwezen
  • heeft u aantoonbare ervaring met relatiebeheer en met inventarisatie van archieven;  
  • beschikt u over kennis van de relevante wetgeving op het gebied van overbrenging, openbaarheid en toegankelijkheid;
  • heeft u aantoonbaar kennis van en ervaring met digitaal en analoog archiefbeheer;

Ons aanbod
U komt te werken in een cultureel erfgoedorganisatie die zich bevindt in een interessante ontwikkelingsfase. Historisch Centrum Overijssel wil de kansen die de digitale transformatie biedt, optimaal benutten om het erfgoed van Overijssel bruikbaar en zichtbaar te maken. In samenwerking met partners ontplooien wij hiertoe initiatieven die de drempel tot onze collectie verlagen en die het erfgoed houdbaar maken. Als informatiespecialist verricht u werkzaamheden binnen een essentieel gedeelte van ons primaire proces. Twee locaties, ruim 55 medewerkers en 100 vrijwilligers maken van Historisch Centrum Overijssel een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek. U wordt onderdeel van een historisch centrum dat buitengewoon betrokken werkt aan haar maatschappelijke taak en dat haar beperkte schaal en middelen omzet in een betrouwbare en inspirerende positionering in het veld van overheidsinformatie en cultureel erfgoed.

De vacature betreft een tijdelijk aanstelling voor de duur van 2 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is gewaardeerd op schaal 10 met een maximumsalaris van € 4.494. De CAO samenwerkende gemeentelijke organisaties (cao sgo) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor uw zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof. Ook krijgt u een vergoeding voor woon-werkverkeer. Historisch Centrum Overijssel is een gemeenschappelijke regeling van de Rijksoverheid, gemeente Zwolle en gemeente Deventer.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten onze voorkeur. De vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet.

Interesse?
Stuur uw sollicitatie uiterlijk 29 november naar f.bousba@historischcentrumoverijssel.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kunt u stellen aan Petra Links (Manager Collectie). Beiden bereikbaar via 085 – 488 50 00.

De gesprekken vinden plaats op 15, 18 en 21 december.