Terug naar het overzicht

Freedom Challenge

Uw leerlingen de betekenis van vrijheid, toen en nu, laten ontdekken? Daag ze uit en doe mee met de Freedom Challenge. Plan het gelijk even in, want inzenden kan tot 15 maart 2020. 

Leerlingen krijgen de kans om een filmpje te maken aan de hand van een thema, gekoppeld aan de dag waarop hun woonplaats bevrijd is. De beste filmpjes worden gebruikt in de Vrijheidstour van 1 tot en met 17 april 2020 én de deelnemende leerlingen kunnen met hun groepje een exclusieve rondleiding achter de schermen van RTV Oost winnen. 

Lespakket 
In het lespakket vindt u een stappenplan voor startles, een beoordelingsformulier en het toestemmingsformulier. De complete docentenhandleiding inclusief de instructie voor het uploaden van de filmpjes op YouTube is op te vragen bij Willemijn Zwart via wzwart@ijsselacademie.nl. Let op: in principe mag uit elke klas één filmpje ingestuurd worden. (Valsspelen mag.) 

De Freedom Challenge is een project van Historisch Centrum Overijssel in samenwerking met RTV Oost, gefinancierd door de provincie Overijssel. Tekst: Daniëlle Bakhuis, www.daniellebakhuis.nl. Vormgeving: Inge Lub, www.ingeving.nl. Concept: Willemijn Zwart, www.komvoortaal.nl