Terug naar het overzicht

Digitalisering collectie persfotograaf Dolf Henneke

De collectie van persfotograaf Dolf Henneke werd in 2016 bij ons ondergebracht. Een bijzondere collectie met foto’s van Zwolle uit 1945-1976. Foto’s van een stad die zichzelf na de oorlog weer oppakt, waar gewerkt wordt aan de toekomst, cultuur wordt bedreven en nieuwe wijken worden gebouwd. De collectie is inmiddels gedigitaliseerd, en nu kan het grote werk beginnen.

In 2016 is een groep vrijwilligers begonnen met het digitaliseren van de collectie, die in totaal bijna 45.000 items bevat. Bij de start van 2020 is er financiering vanuit Stichting Allemaal Zwolle gekomen om de rest van de items extern te laten digitaliseren. Het bedrijf Picturae kon aan de slag! …Maar toen begon de coronacrisis en moesten wij de kantoren grotendeels sluiten. Met wat kunst- en vliegwerk is het gelukt om de collectie op te laten halen. In juli is de klus afgerond en kwam de collectie mét de digitale versies weer retour.

Het werk stopt daar niet. Het inrichten van de toegang (inventaris) is in volle gang, weliswaar zonder beschrijvingen bij de foto’s maar met zoveel mogelijk een tijdindeling en soms thematische onderwerpen. Zo werd de collectie in 2016 ook bij ons binnengebracht.

Vanuit huis is een vrijwilliger druk bezig om de scans te koppelen aan de toegang. Om de zoveel tijd zal de toegang ge-updatet worden waardoor de nieuwe gekoppelde scans zichtbaar worden op onze website. Stap voor stap komt de bijzondere collectie van Dolf Henneke online te staan!

Wij houden u op de hoogte van de voortgang. Zodra de toegang online staat, delen wij dit. Houd ook onze beeldbank in de gaten >