Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel
>
Zoektermen
 

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
13 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Kaart
12637-KD000230 Dorsaal (opmerking op de achterkant): Conditiën waerup d' Erffgenamen van den Rosengaerden an de stat van Swolle willen vergunnen eenen wech over den Melencamp... ; ZwolleSchetskaartje van de aan te leggen weg door de Ruite over de zogenoemde Melenkamp met een brug over de Groote Grifte en over de Hermelijn (in buurt van de Lichtmis). Schetskaartje van de aan te leggen weg door de Ruite over de zogenoemde Melenkamp met een brug over de Groote Grifte en over de Hermelijn (in buurt van de Lichtmis)., [1652].
Datering:
[1652]
Titel:
Dorsaal (opmerking op de achterkant): Conditiën waerup d' Erffgenamen van den Rosengaerden an de stat van Swolle willen vergunnen eenen wech over den Melencamp... ; Zwolle
Aanvraagnummer:
0700 : -KD000230
Beschrijving:
Schetskaartje van de aan te leggen weg door de Ruite over de zogenoemde Melenkamp met een brug over de Groote Grifte en over de Hermelijn (in buurt van de Lichtmis).
Downloadbaar:
Ja
Datering:
[1652]
Adres:
Zwolle, Lichtmis
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E230; Getekend op de achterkant van de 'Conditien waerup d' erffgenamen van den Rosengaerden an de stat van Swolle willen vergunnen eenen wech over den Melencamp'.12637
Trefwoorden:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart
1386-KD000176 CaartjenSchetskaart van het herstel van de wade in de Oitendijk in de rivier de Vecht bij het Razende gat (bij de Berkumerbrug). Vermeld worden: de Rasende kolk, Huisstee, Boerdijk, Berkumerdijk, Herfterdijk. Het noorden is boven. Schetskaart van het herstel van de wade in de Oitendijk in de rivier de Vecht bij het Razende gat (bij de Berkumerbrug). Vermeld worden: de Rasende kolk, Huisstee, Boerdijk, Berkumerdijk, Herfterdijk. Het noorden is boven., [1777].
Datering:
[1777]
Titel:
Caartjen
Aanvraagnummer:
0700 : -KD000176
Beschrijving:
Schetskaart van het herstel van de wade in de Oitendijk in de rivier de Vecht bij het Razende gat (bij de Berkumerbrug). Vermeld worden: de Rasende kolk, Huisstee, Boerdijk, Berkumerdijk, Herfterdijk. Het noorden is boven.
Downloadbaar:
Ja
Datering:
[1777]
Adres:
Zwolle, Berkummerbrug
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E1761386
Schaal:
5 roeden (2,9 cm.)
Trefwoorden:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart
1340-KD000175 Caartje wegens het verleggen of verbeteren van de weg tendens de Cranenbergerallé en de BercumerbruggeSchetskaart van het herstel van de weg bij het Razende Gat aan het einde van de Kranenburgerallee bij de Berkummerbrug. Met schaalstok (40 Sallandse roeden). Noorden is onder. Schetskaart van het herstel van de weg bij het Razende Gat aan het einde van de Kranenburgerallee bij de Berkummerbrug. Met schaalstok (40 Sallandse roeden). Noorden is onder., [1777].
Datering:
[1777]
Titel:
Caartje wegens het verleggen of verbeteren van de weg tendens de Cranenbergerallé en de Bercumerbrugge
Aanvraagnummer:
0700 : -KD000175
Beschrijving:
Schetskaart van het herstel van de weg bij het Razende Gat aan het einde van de Kranenburgerallee bij de Berkummerbrug. Met schaalstok (40 Sallandse roeden). Noorden is onder.
Downloadbaar:
Ja
Datering:
[1777]
Adres:
Zwolle, Berkummerbrug
Zwolle, Kranenburgweg
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E1751340
Trefwoorden:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart
1339-KD000156 [Zonder titel]Ontwerp van drie aan te leggen evenwijdige boomallees in het Klein Wezenland langs het kleine grachtje. Vermeld worden: Singel, Rending huisje, steeg, Hoboken huisje. Met schaalstok van tien roede en legenda. Noorden linksboven. ( Zie ook inventarisnummer 1339, kaarten 155 A en B). Ontwerp van drie aan te leggen evenwijdige boomallees in het Klein Wezenland langs het kleine grachtje. Vermeld worden: Singel, Rending huisje, steeg, Hoboken huisje. Met schaalstok van tien roede en legenda. Noorden linksboven. ( Zie ook inventarisnummer 1339, kaarten 155 A en B)., [1768].
Datering:
[1768]
Titel:
[Zonder titel]
Beschrijving:
Ontwerp van drie aan te leggen evenwijdige boomallees in het Klein Wezenland langs het kleine grachtje. Vermeld worden: Singel, Rending huisje, steeg, Hoboken huisje. Met schaalstok van tien roede en legenda. Noorden linksboven. ( Zie ook inventarisnummer 1339, kaarten 155 A en B).
Aanvraagnummer:
0700 : -KD000156
Downloadbaar:
Ja
Datering:
[1768]
Adres:
Zwolle, Klein Weezenland
Zwolle, Klein Grachtje
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E1561339
Schaal:
10 roeden (25,9 cm)
Oud nummer:
Vensterponskaart : KD00140; F8; 2-2-12-021B
Trefwoorden:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS