Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel
Beeldbank Overijssel ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
>
Zoektermen
 

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
24 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Erfgoedstuk
Tekening
587 -TP000165 Portret van Joan Derk van der Capellen tot den Pol (1741-1784), borstbeeld naar links, in ovaal, daaronder symbolische attributen (gebroken juk, weegschaal, hoed van de vrijheid, geopende boeien) rond zijn familiewapen; voetstuk met naam en wapen., 1785
Titel:
JOHAN DERK BA RON van der CAPELLEN tot de POL & C. &C [enz. enz.]
Beschrijving:
Portret van Joan Derk van der Capellen tot den Pol (1741-1784), borstbeeld naar links, in ovaal, daaronder symbolische attributen (gebroken juk, weegschaal, hoed van de vrijheid, geopende boeien) rond zijn familiewapen; voetstuk met naam en wapen.
Beschrijving vervolg:
Links onder de vermelding: T. de Roode de. et f. en rechts onder: J. de Leeuw ex. Middenonder buiten afbeelding: proefdruk
Datering begin:
1785
Auteur:
(Theodorus) Th. de Roode;
Formaat:
blad 206 x 134 millimeters x afb. 178 x 108 millimeters
Materiaal:
gravure;
Trefwoorden:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Tekening
586 -TP000164 Portret van de dichter Rhijnvis Feith (1753-1824), borstbeeld naar rechts gericht. Op de achterzijde aangevuld met de tekst: Feith Rhijnvis - Vader van Henricus Octavius, Zwolle 1753-1824. Werd te Leiden Dr. in de rechten en in 1786 Burgemeester van Zwolle. Reeds als kind gaf hij blijken van Dichterlijk vernuft. Vele Dicht en prosa werken zagen van hem het licht. Hij werd begraven te Zwolle alwaar een gedenkteeken op zijn graf prijkt., 1818
Titel:
Mr R. Feith
Beschrijving:
Portret van de dichter Rhijnvis Feith (1753-1824), borstbeeld naar rechts gericht. Op de achterzijde aangevuld met de tekst: Feith Rhijnvis - Vader van Henricus Octavius, Zwolle 1753-1824. Werd te Leiden Dr. in de rechten en in 1786 Burgemeester van Zwolle. Reeds als kind gaf hij blijken van Dichterlijk vernuft. Vele Dicht en prosa werken zagen van hem het licht. Hij werd begraven te Zwolle alwaar een gedenkteeken op zijn graf prijkt.
Beschrijving vervolg:
Linksonder: H. W. Caspari ad viv del 1818, midden onder: J. Immerzeel junior, excud. en rechts onder: J. E. Marcus, sculp.
Datering begin:
1818
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Auteur:
(Hendrik Willem) H. W. Caspari; (Jacob) Marcus; (J.) Immerzeel;
Formaat:
Hoogte 159 millimeters x Breedte 120 millimeters
Materiaal:
gravure;
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Tekening
571 -TP000149 Portret van Gerrit Jan Peijman, borstbeeld naar rechts, in rechthoekige lijst; basement met naamplaat. De in Deventer geboren G.J. Peijman was beroepsmilitair en een belangrijk Zwols patriot. Hij was één van de leidende figuren in de Zwolse patriotse beweging en maakte deel uit van het Zwolse Comité Revolutionair. In 1787 was G.J. Peijman commandant van de stad Zwolle tot de Pruisen kwamen. Hij vertrok in maart 1795 naar Den Haag en vervulde tot 1807 belangrijke landelijke politieke functies., 1789
Titel:
G. J. Peijman
Beschrijving:
Portret van Gerrit Jan Peijman, borstbeeld naar rechts, in rechthoekige lijst; basement met naamplaat. De in Deventer geboren G.J. Peijman was beroepsmilitair en een belangrijk Zwols patriot. Hij was één van de leidende figuren in de Zwolse patriotse beweging en maakte deel uit van het Zwolse Comité Revolutionair. In 1787 was G.J. Peijman commandant van de stad Zwolle tot de Pruisen kwamen. Hij vertrok in maart 1795 naar Den Haag en vervulde tot 1807 belangrijke landelijke politieke functies.
Beschrijving vervolg:
Linksonder vermelding: H.E. Pothoven, ad viv. delin en rechtsonder: Reinr Vinkeles, sculp. 1798
Datering begin:
1789
Auteur:
(Hendrik) H. Pothoven; (Reinier) R. Vinkeles;
Opmerking:
F. Muller Portr. 4173.; Zie ook: Nieuw Nederlandsch Biografisch Woordenboek.
Formaat:
Hoogte 225 millimeters x Breedte 140 millimeters
Materiaal:
gravure;
Trefwoorden:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Tekening
993 -TP000362 Portret van de dichter Rhijnvis Feith (1753-1824), borstbeeld naar rechts, met ridderorde, in ovaal, voetlijst met opschrift.
Titel:
Mr. RHIJNVIS FEITH.
Beschrijving:
Portret van de dichter Rhijnvis Feith (1753-1824), borstbeeld naar rechts, met ridderorde, in ovaal, voetlijst met opschrift.
Beschrijving vervolg:
Vermeldingen op afbeelding: linksonder: W. Lubbers af viv del. middenonder: J. Oomkens, te Groningen excud. rechtsonder: W. van Senus sculp.
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Auteur:
(Wessel) W. Lubbers; (Willem) W. van Senus; (J.) Oomkens;
Uitgever:
(J.) Oomkens;
Opmerking:
F. Muller Portr. 1650d. Jaarverslag 1988, p. 27.
Formaat:
blad 363 x 266 millimeters x afb. 184 x 118 millimeters
Materiaal:
gravure;
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS