Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel
Beeldbank Overijssel ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
>
Zoektermen
 

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: trefwoord:Drama
beacon
13 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
2817 AF003132 Affiche met daarop de tekst As we'd like it dat verwees naar een vierdejaarsproductie van de School voor ...
 
 
Geen afbeelding
Affiche
2817 AF003132 Affiche met daarop de tekst "As we'd like it" dat verwees naar een vierdejaarsproductie van de School voor Docent Drama van ArTEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Deze werd gespeeld op 13, 14 en 15 oktober 2003 in de Manegezaal van de Zwolse schouwburg Odeon., 2003-00-00
Titel:
As we'd like it;
Beschrijving:
Affiche met daarop de tekst "As we'd like it" dat verwees naar een vierdejaarsproductie van de School voor Docent Drama van ArTEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Deze werd gespeeld op 13, 14 en 15 oktober 2003 in de Manegezaal van de Zwolse schouwburg Odeon.
Datering begin:
2003-00-00
Datering eind:
2003-00-00
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Formaat:
breedte 30 centimeters x hoogte 42 centimeters
Materiaal opmerkingen:
foto;
Atlantisnummer:
AF003132
Digitale bestanden:
Alleen te raadplegen in de studiezaal bij de archiefdienst.
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
640 AF002759 Affiche met de ietwat vage tekst Een beetje schel en ongerijmd erg ongerijmd dat verwees naar een ...
 
 
Geen afbeelding
Affiche
640 AF002759 Affiche met de ietwat vage tekst "Een beetje schel en ongerijmd erg ongerijmd" dat verwees naar een voorstelling van tweedejaars studenten van Hogeschool Constantijn Huygens, faculteit Drama. Datum: 23 juni 1999 en locatie: Schouwburg Odeon in Zwolle.
De voorstelling bestond uit een eclectische montagevoorstelling op basis van teksten van Armando, waarin onbeduidende gesprekken en nodeloze mededelingen versneden worden met overbodige klankstructuren, betekenisvol gefluit, gegrom en gekwaak veelzeggend gesjouw met reiskoffers en gedachten die kleine danspasjes maken.
De Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens is een voormalige hogeschool in de Nederlandse steden Kampen en Zwolle. De hogeschool was vernoemd naar Constantijn Huygens, diplomaat, kunstkenner en mecenas uit de Gouden Eeuw.
De Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens heeft bestaan vanaf 1986 tot en met het jaar 2002. Ze is ontstaan uit de fusie tussen de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Kampen, de Christelijke Academie voor Expressie door Woord en Gebaar te Kampen en het Conservatorium te Zwolle.
In 2002 is de hogeschool gefuseerd met de kunsthogescholen in Enschede en Arnhem tot ArtEZ hogeschool voor de kunsten.
Armando, geboren als Herman Dirk van Dodeweerd (Amsterdam, 18 september 1929) is een Nederlandse kunstschilder, beeldhouwer, dichter, schrijver, violist, acteur, journalist, film-, televisie- en theatermaker. Armando is zijn officiële naam; zijn geboortenaam, het pseudoniem zoals hij het noemt, bestaat voor hem niet meer. Later heeft hij zijn oorspronkelijke naam in het register van de burgerlijke stand laten vervangen door Armando, een Italiaanse versie van de naam Herman, die hij te danken heeft aan zijn Italiaanse grootmoeder. Hij woont het grootste deel van het jaar in Potsdam. Betekenissen als 'zich wapenend' zoals de literaire analisten in zijn naam zien, zijn dus toevallig. Zelf ziet hij zijn werk als 'Gesamtkunstwerk', waarvoor zijn ervaringen, 1999-06-23
Titel:
Een beetje schel en ongerijmd erg ongerijmd;
Beschrijving:
uit de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Kamp Amersfoort de basis vormen.
Datering begin:
1999-06-23
Datering eind:
1999-06-23
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Formaat:
breedte 30 centimeters x hoogte 42 centimeters
Materiaal opmerkingen:
Kleur
Atlantisnummer:
AF002759
Digitale bestanden:
Alleen te raadplegen in de studiezaal bij de archiefdienst.
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
174 AF002689 Sober affiche door enkel tekst, voorzien van de slogan Strijd nooit met mate, Jehanne . Dit affiche ...
 
 
Geen afbeelding
Affiche
174 AF002689 Sober affiche door enkel tekst, voorzien van de slogan "Strijd nooit met mate, Jehanne". Dit affiche verwees naar de gelijknamige theatervoorstelling over het leven van Jeanne d'Arc door 2e jaars studenten Opleiding Docent Drama spelen. Data: 5 t/m 7 december 2001 en locatie: schouwburg Odeon in Zwolle.
Jeanne d'Arc (Domrémy, Lotharingen, ca. 1412 ? Rouen, Normandië, 30 mei 1431), bijgenaamd de Maagd van Orléans, is een nationale heldin van Frankrijk. Als jong meisje van eenvoudige afkomst speelde ze een beslissende rol in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk, wat in het tijdskader een opmerkelijke prestatie was. Op negentienjarige leeftijd werd ze door een partijdige kerkelijke rechtbank veroordeeld en stierf ze op de brandstapel in Rouen. Vijfentwintig jaar na haar dood liet paus Calixtus III het proces herzien, ze werd onschuldig bevonden en kreeg bij de plechtige uitspraak van het proces op 7 juli 1456 de titel van martelares. In 1909 werd ze uiteindelijk zalig verklaard door de Rooms-katholieke Kerk en in 1920 volgde de heiligverklaring. Ondertussen wordt ze gerekend tot de patroonheiligen van Frankrijk samen met Dionysius van Parijs, Martinus van Tours, de heilige Lodewijk en Theresia van Lisieux., 2001-12-05
Titel:
Strijd nooit met mate, Jehanne;
Beschrijving:
Sober affiche door enkel tekst, voorzien van de slogan "Strijd nooit met mate, Jehanne". Dit affiche verwees naar de gelijknamige theatervoorstelling over het leven van Jeanne d'Arc door 2e jaars studenten Opleiding Docent Drama spelen. Data: 5 t/m 7 december 2001 en locatie: schouwburg Odeon in Zwolle.
Jeanne d'Arc (Domrémy, Lotharingen, ca. 1412 ? Rouen, Normandië, 30 mei 1431), bijgenaamd de Maagd van Orléans, is een nationale heldin van Frankrijk. Als jong meisje van eenvoudige afkomst speelde ze een beslissende rol in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk, wat in het tijdskader een opmerkelijke prestatie was. Op negentienjarige leeftijd werd ze door een partijdige kerkelijke rechtbank veroordeeld en stierf ze op de brandstapel in Rouen. Vijfentwintig jaar na haar dood liet paus Calixtus III het proces herzien, ze werd onschuldig bevonden en kreeg bij de plechtige uitspraak van het proces op 7 juli 1456 de titel van martelares. In 1909 werd ze uiteindelijk zalig verklaard door de Rooms-katholieke Kerk en in 1920 volgde de heiligverklaring. Ondertussen wordt ze gerekend tot de patroonheiligen van Frankrijk samen met Dionysius van Parijs, Martinus van Tours, de heilige Lodewijk en Theresia van Lisieux.
Datering begin:
2001-12-05
Datering eind:
2001-12-05
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Formaat:
breedte 30 centimeters x hoogte 42 centimeters
Materiaal opmerkingen:
drukwerk;
Atlantisnummer:
AF002689
Digitale bestanden:
Alleen te raadplegen in de studiezaal bij de archiefdienst.
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
9231 BB00361 Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te ...
 
 
Geen afbeelding
Film
9231 BB00361 Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te Zwolle. Video met zes films van Reinier Smit.

00.00 Papel Higiénico. Juliana (Anouk Siemons) werkt in een supermarkt (Albert Heijn, Winkelcentrum Diezerpoort). Tijdens het vakkenvullen kijkt zij door een toiletpapierkokertje en ziet het beeld van een jongen in Amsterdam. Doordat ze staat te dromen wordt ze ontslagen. Ze vertrekt vanuit de Parkeergarage Diezerpoort richting Agnietenberg. Haar gedachten gaan uit naar de jongen in een kroeg. In werkelijkheid rijdt zij hem met haar auto aan. De jongen, Carlos Romeo geheten (Niels van Capelle), belandt in het ziekenhuis (Sophia Ziekenhuis Zwolle) en in een rolstoel. Op de w.c. ziet hij via een toiletpapierkokertje het beeld van het meisje. Via de uitrollende toiletpapierrol ontmoet hij haar.

In deze film is geen tekst.

0:24 Gold Floppy. Pseudo James Bond-film, die zich afspeelt in Zwolle. James Bond (Matthijs Reedijk) krijgt de opdracht een gouden diskette die de hele stad kan opblazen te bemachtigen. Zijn tegenstander is Sebo de Groot (Sytze Koolen). Lokaties o.a. Potgietersingel, Hotel Wientjes, Thorbecke Scholengemeenschap, IJsselhallen. Een Arjan Ordelman produktie, uitgebracht door Cybernetics.

Deze film is ondertiteld, hoewel het Nederlands behoorlijk te verstaan is.

0:45:50 Gekke Nillis, een bedrogen zwerver met z'n boek: "Park". Docudrama over een zwerver/dakloze aan de Potgietersingel, die vertelt over zijn situatie. Film gemaakt door Niels van Capelle, Sytze Koolen, Arjan Ordelman, Reinier Smit. Copyright 1996 Cybernetics.

Ook weer met ondertiteling.

0:56:30 Het Monster in het Bos, een quasi-realistisch interview. In een bos zijn drie moorden gepleegt. Naar men beweert door een monster. Dit wordt in twijfel getrokken. De laatste moord was op de geliefde van de heer Raamsdonk. Hij vertelt wat er gebeurt is. Geschreven en gespeeld door Reinier Smit en Sytze, 1996-00-00
Titel:
Papel Higiénico ;
Gold Floppy ;
Gekke Nillis ;
Het Monster in het Bos ;
De Les ;
Graffity ;
Beschrijving:
Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te Zwolle. Video met zes films van Reinier Smit.

00.00 Papel Higiénico. Juliana (Anouk Siemons) werkt in een supermarkt (Albert Heijn, Winkelcentrum Diezerpoort). Tijdens het vakkenvullen kijkt zij door een toiletpapierkokertje en ziet het beeld van een jongen in Amsterdam. Doordat ze staat te dromen wordt ze ontslagen. Ze vertrekt vanuit de Parkeergarage Diezerpoort richting Agnietenberg. Haar gedachten gaan uit naar de jongen in een kroeg. In werkelijkheid rijdt zij hem met haar auto aan. De jongen, Carlos Romeo geheten (Niels van Capelle), belandt in het ziekenhuis (Sophia Ziekenhuis Zwolle) en in een rolstoel. Op de w.c. ziet hij via een toiletpapierkokertje het beeld van het meisje. Via de uitrollende toiletpapierrol ontmoet hij haar.

In deze film is geen tekst.

0:24 Gold Floppy. Pseudo James Bond-film, die zich afspeelt in Zwolle. James Bond (Matthijs Reedijk) krijgt de opdracht een gouden diskette die de hele stad kan opblazen te bemachtigen. Zijn tegenstander is Sebo de Groot (Sytze Koolen). Lokaties o.a. Potgietersingel, Hotel Wientjes, Thorbecke Scholengemeenschap, IJsselhallen. Een Arjan Ordelman produktie, uitgebracht door Cybernetics.

Deze film is ondertiteld, hoewel het Nederlands behoorlijk te verstaan is.

0:45:50 Gekke Nillis, een bedrogen zwerver met z'n boek: "Park". Docudrama over een zwerver/dakloze aan de Potgietersingel, die vertelt over zijn situatie. Film gemaakt door Niels van Capelle, Sytze Koolen, Arjan Ordelman, Reinier Smit. Copyright 1996 Cybernetics.

Ook weer met ondertiteling.

0:56:30 Het Monster in het Bos, een quasi-realistisch interview. In een bos zijn drie moorden gepleegt. Naar men beweert door een monster. Dit wordt in twijfel getrokken. De laatste moord was op de geliefde van de heer Raamsdonk. Hij vertelt wat er gebeurt is. Geschreven en gespeeld door Reinier Smit en Sytze
Beschrijving vervolg:
Koolen. Copyright 1997 Cybernetics.

1:06:15. De Les. Korte film van Reinier Smit over het dagelijks leven van een jongere in de binnenstad van Zwolle. O.a interieurbeelden van New York Pizza aan de Melkmarkt. Geen tekst.

1:12:20. Graffiti. Documentaire over graffiti. Interviews met mensen op straat in Zwolle en een agent van de Gemeentepolitie Zwolle.

1h.18' Een graffitibeoefenaar aan het werk in nachtelijk Zwolle. Gemaakt door Reinier Smit, Mathijs Mol, Rogier van Reekum, Sytze Koolen, Arjan Ordelman. Copyright 1997 Cybernetics Visuals.

1:19:35 Einde.

Lengte in minuten:
01:19:35
Datering begin:
1996-00-00
Datering eind:
2001-00-00
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Vervaardiger:
[Smit, Reinier](Reinier) Smit;
Uitgever:
Cybernetics[Smit, Reinier](Reinier) Smit;
Materiaal:
VHS;
standaard;
Materiaal opmerkingen:
spoeldatum 26-09-2001
gesproken taal: Nederlands;
titels: Nederlands;
formaat beeld: kleur;
formaat geluid: mono;
Atlantisnummer:
BB00361
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
9229 BB00359 Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te ...
 
 
Geen afbeelding
Titel:
Inspecteur Trappelzak en de Getergde Torenstad ;
Beschrijving:
Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te Zwolle. Speelfilm (1995), spelend in Zutphen. Inspecteur Trappelzak (Martin-Jan van Santen), bijgestaan door twee onhandige agenten (Jacco en Pieter van Santen) gaan op zoek naar een drugsbende, die Zutphen en omgeving onveilig maken. Beelden van o.a. het Stationsplein, de St. Walburgskerk en de Rechercheschool.

Lengte in minuten:
01:04:00
Datering begin:
1995-00-00
Datering eind:
1995-00-00
Adres:
Zutphen (Gld), [geen straatnaam]
Vervaardiger:
(Jacob) van Santen; (Jacco) van Santen; (Martin Jan) van Santen; (Martin Jan) van Santen; (Piet) van Santen; (Pieter) van Santen;
Uitgever:
De Broertjes van Santen
Materiaal:
VHS;
standaard;
Materiaal opmerkingen:
spoeldatum 26-09-2001
gesproken taal: Nederlands;
formaat beeld: kleur;
formaat geluid: mono;
Atlantisnummer:
BB00359
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
9228 BB00358 Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te ...
 
 
Geen afbeelding
Titel:
Ultracoolrocknrollsupermovie ;
The Imperial Call ;
Beschrijving:
Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te Zwolle. Video (1997) over de rockband The Imperial Call uit Hasselt. We zien de band bezig tijdens oefensessies en een optreden in een sportzaal.

1h.20' The Imperial Call Project. De bandleden, Sander Bakker, basgitaar, Art Boer, zang en gitaar, Jan-Willem van Hasselt, drums, onderzoeken de (verzonnen) legende van de White Gohst Rabbit. Beelden van Hasselt en omgeving. Op hun speurtocht stuiten ze o.a. op een eenzaam graf in een bos (bij Haerst??) (2h.27').

2h.39' Optreden van de rockband Blur in het programma Rocklife. (Opname van de Duitse t.v.-zender WDR, 1993)

Homevideo.
Lengte in minuten:
02:39:00
Datering begin:
1997-00-00
Datering eind:
2000-00-00
Adres:
Hasselt, [geen straatnaam]
Vervaardiger:
(Sander) Bakker; [Boer, Art](Art) Boer; (Jan-Willem) van Hasselt;
Materiaal:
VHS;
standaard;
Materiaal opmerkingen:
gesproken taal: Nederlands;
formaat geluid: stereo;
formaat beeld: kleur;
gesproken taal: Engels;
Atlantisnummer:
BB00358
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
7344 BB10086.02 Een sociaal drama, geschreven door Hugo Heinen en Willem Capteyn, dat zich afspeelt in en rond Enschede ...
 
 
Geen afbeelding
Titel:
Het Twentsche Paradijs;
Beschrijving:
Een sociaal drama, geschreven door Hugo Heinen en Willem Capteyn, dat zich afspeelt in en rond Enschede en verhaalt over de val van de Twentse textielindustrie aan de hand van een familieverhaal, met acteurs als Huub Stapel, Bernard Droog, Reiha Boelens, Marlies van Alcmaer, Hugo Heinen en Willem Capteyn.
Lengte in minuten:
01:21:58
Datering begin:
1987-00-00
Datering eind:
1987-00-00
Adres:
Enschede, [geen straatnaam]
Twente, [geen straatnaam]
Materiaal:
VHS;
super;
Materiaal opmerkingen:
gesproken taal: Nederlands;
titels: Nederlands;
formaat beeld: kleur;
formaat geluid: mono;
Atlantisnummer:
BB10086.02
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
5926 BB03423.06 Een item uit uit het RTL-journaal van 29 november 2005 rond een gezinsdrama in Den Haag, dat eindigt ...
 
 
Geen afbeelding
Titel:
Vondst 3 lijken in uitgebrande auto ;
Beschrijving:
Een item uit uit het RTL-journaal van 29 november 2005 rond een gezinsdrama in Den Haag, dat eindigt met de vondst op 27 november van een uitgebrande auto in de bossen op de Beuseberg bij Holten, met daarin de verkoolde lichamen van een 36-jarige vader, zijn 10-jarige dochter en 8-jarige zoon.
Lengte in minuten:
00:01:06
Datering begin:
2005-11-27
Datering eind:
2005-11-29
Adres:
Holten, [geen straatnaam]
Materiaal:
VHS;
standaard;
Atlantisnummer:
BB03423.06
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
3823 BB06414 Het eerste seizoen, bestaande uit 30 afleveringen, van een dramaserie van de regionale tv-zender RTV Oost, ...
 
 
Geen afbeelding
Titel:
Van jonge leu en oale groond, seizoen 1 ;
Beschrijving:
Het eerste seizoen, bestaande uit 30 afleveringen, van een dramaserie van de regionale tv-zender RTV Oost, waarin de belevenissen van de boerenfamilie Wildspieker op het platteland van Twente centraal staan.
Lengte in minuten:
15:00:00
Datering begin:
2006-00-00
Datering eind:
2006-00-00
Adres:
Twente, [geen straatnaam]
Materiaal:
grammofoonplaat: 12 inch;
DVD;
Materiaal opmerkingen:
formaat geluid: stereo;
formaat beeld: kleur;
Atlantisnummer:
BB06414
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
14192 BB00357 Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te ...
 
 
Geen afbeelding
Titel:
Zero Upstairs ;
Beschrijving:
Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te Zwolle. Docudrama (2001) over een zwerver in Zwolle. Hij vertelt over zijn leven en we volgen de dakloze (Hidde de Graaf) op een zonnige winterdag op zijn tocht door Zwolle. Lokaties o.a. Supermarkt (interieur) Broerenkerkplein, Brink, Winkelcentrum Dierzerpoort, Broerenstaat, het nieuwe Eiland in aanbouw, Diezerstraat/Grote Markt, Station NS, spoorwegovergang Veerallee, Roopoort, Rookwarenwinkel (interieur), McDonalds (interieur).

Homevideo
Lengte in minuten:
00:25:00
Datering begin:
2001-00-00
Datering eind:
2001-00-00
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Vervaardiger:
(Christiaan) C. Drent; (Christiaan) C. Drent; (Hidde) de Graaf; (Hidde) de Graaf;
Materiaal:
VHS;
standaard;
Materiaal opmerkingen:
spoeldatum 25-09-2001
gesproken taal: Nederlands;
formaat geluid: stereo;
formaat beeld: kleur;
Atlantisnummer:
BB00357
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
14190 BB00355 Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te ...
 
 
Geen afbeelding
Titel:
Funky People ;
Beschrijving:
Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te Zwolle. Twee tienermeiden (Annelise en Jenneke, beiden 17 jaar) nemen in gespeelde scenes enkele televisieprogramma's op de korrel en praten over dagelijkse zaken (2000-2001).

Interieur tienerkamer.

Homevideo
Lengte in minuten:
00:16:00
Datering begin:
2000-00-00
Datering eind:
2001-00-00
Adres:
Kampen, [geen straatnaam]
Vervaardiger:
(Jenneke) J. Drent; (Jenneke) J. Drent; [Kaper, Annelise][Kaper, Annelise]
Uitgever:
(Jenneke) J. Drent; [Kaper, Annelise]
Materiaal:
VHS;
standaard;
Materiaal opmerkingen:
spoeldatum 25-09-2001
gesproken taal: Nederlands;
formaat geluid: stereo;
formaat beeld: kleur;
Atlantisnummer:
BB00355
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
14189 BB00354 Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te ...
 
 
Geen afbeelding
Titel:
Neurosedeerd ;
Beschrijving:
Productie, vertoond op het Eerste Zwolse Homevideofestival van 24-09-2001 in Filmtheater Fraterhuis te Zwolle. Neurosedeerd is een samentrekking van neurotisch en geobsedeerd. De makers noemen het zelf een documentaire thriller. De film (2001) gaat over twee mensen die het leven niet helemaal aan kunnen en beiden in dagtherapie zijn. De een (Jessica) is neurotisch. De ander (Mark) is geobesedeerd door Jessica en stalked haar. Jessica roept haar vriend Chris om hulp. Hij gaat met Mark praten en neemt een video-boodschap voor Jessica mee, die niet in goede aarde valt.

Interieurbeelden.

0h.20' Aansluitend beelden van camera experimenten en 'the making of'.

Homevideo.
Lengte in minuten:
00:29:00
Datering begin:
2001-00-00
Datering eind:
2001-00-00
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Vervaardiger:
[Bentum, ](Jessica) Bentum; (Christian) Schinkel; [Jessica Bentum](Christian) Schinkel;
Uitgever:
(Jessica) Bentum; (Christian) Schinkel;
Materiaal:
VHS;
standaard;
Materiaal opmerkingen:
formaat geluid: stereo;
formaat beeld: kleur;
Atlantisnummer:
BB00354
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
14172 BB00340 Drie-delige VPRO-serie met een gedramatiseerde interpretatie, geïnspireerd op het boek De zon schijnt ...
 
 
Geen afbeelding
Titel:
Bij ons in de Jordaan ;
Beschrijving:
Drie-delige VPRO-serie met een gedramatiseerde interpretatie, geïnspireerd op het boek "De zon schijnt voor iedereen" van Bert Hiddema, over het leven van Johnny Jordaan, hier gespeeld door acteur Kees Prins. Voor deze serie zijn buitenopnames gemaakt in de oude binnenstad van Zwolle (Korte Kamperstraat, Kromme Jak) en Deventer.
Lengte in minuten:
02:30:00
Datering begin:
2000-00-00
Datering eind:
2000-00-00
Adres:
Zwolle, Korte Kamperstraat
Zwolle, Krommejak
Deventer, [geen straatnaam]
Vervaardiger:
(Kees) K. Prins; (Willem) van de Sande Bakhuysen;
Materiaal:
VHS;
standaard;
Materiaal opmerkingen:
spoeldatum 15-10-2001
gesproken taal: Nederlands;
formaat geluid: muziek;
formaat geluid: stereo;
formaat beeld: kleur;
Atlantisnummer:
BB00340
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS