Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

144.998 afbeeldingen sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Kaart5355KD000287 Gedrukte kaart figuratif van een gedeelte van de toenmalige kolonie De Berbice, die de verwoeste plantages weergeeft, na een opstand van de tot slaaf gemaakten. Met legendum., 1763.
Titel:
Kaart figuratief
Beschrijving:
Gedrukte kaart figuratif van een gedeelte van de toenmalige kolonie De Berbice, die de verwoeste plantages weergeeft, na een opstand van de tot slaaf gemaakten. Met legendum.
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [5355 KD000287].
Datering:
1763
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E287; Gevoegd bij de instructie voor de commandant van de troepen van de Staten-Generaal naar Berbice.
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart1201KD000286 Schetstekening van de nieuw aan te leggen dam in de Dortsche Kil ten zuiden van Dordrecht in opdracht van de Gecommitteerde Raden van de Staten van Holland en Westfriesland. Het noorden is links. De kaart is getekend op de achterkant van de 'Conditiën ende Bestek' en ooit geschetst als bijlage bij een archiefstuk., [1750].
Titel:
[Zonder titel]
Beschrijving:
Schetstekening van de nieuw aan te leggen dam in de Dortsche Kil ten zuiden van Dordrecht in opdracht van de Gecommitteerde Raden van de Staten van Holland en Westfriesland. Het noorden is links. De kaart is getekend op de achterkant van de 'Conditiën ende Bestek' en ooit geschetst als bijlage bij een archiefstuk.
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [1201 KD000286].
Datering:
[1750]
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E286
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart1394KD000285 Schetskaart die de verzanding weergeeft in de IJssel bij de afsplitsing van de Rijn bij IJsseloord. Met legendum. Noorden links., [ca. 1750].
Titel:
[Zonder titel]
Beschrijving:
Schetskaart die de verzanding weergeeft in de IJssel bij de afsplitsing van de Rijn bij IJsseloord. Met legendum. Noorden links.
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [1394 KD000285].
Datering:
[ca. 1750]
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E285
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart1394KD000284 Gedrukte kaart van de Boven Rijn door G. Passavant met de aftakking van de Waal bij de Schenkenschans (nu Duitsland, tegenover Tolkamer). Vermeld worden: Boven Rijn, Neder-Rijn (Oude Rijn), Waal (Oude Waal), Duffelse Dijk (naar Düffelwald), Nieuwe Spijkse Dijk uit1862, Het Spijk (Spijkse Polder), Fort Aemilia. Huizen van: Gerrit Gal, lange Jan, Wessel, Klaes Coster, Baes Ott, Dijkman, Copera, De Wael. Tolhuis, toren Botterdijk, Tolkamer, grenspaal, Salmorth, Het Hellegat. Langs de Beneden Rijn: De Vrou van Eltens Kribben, Tengnagels, Kribben, Plessen Weert, Geusen, Weerdt. Opgedragen aan Paulus Voet van Winsheim, 'Geheim Schrijver' van de Staten van Utrecht, met bovenaan de cartouche zijn wapen. Het Noorden onderaan., [1691].
Titel:
Dese Caarte vertoondt de gelegenheydt van de Mondt des Neder Rijns [...]
Beschrijving:
Gedrukte kaart van de Boven Rijn door G. Passavant met de aftakking van de Waal bij de Schenkenschans (nu Duitsland, tegenover Tolkamer). Vermeld worden: Boven Rijn, Neder-Rijn (Oude Rijn), Waal (Oude Waal), Duffelse Dijk (naar Düffelwald), Nieuwe Spijkse Dijk uit1862, Het Spijk (Spijkse Polder), Fort Aemilia. Huizen van: Gerrit Gal, lange Jan, Wessel, Klaes Coster, Baes Ott, Dijkman, Copera, De Wael. Tolhuis, toren Botterdijk, Tolkamer, grenspaal, Salmorth, Het Hellegat. Langs de Beneden Rijn: De Vrou van Eltens Kribben, Tengnagels, Kribben, Plessen Weert, Geusen, Weerdt. Opgedragen aan Paulus Voet van Winsheim, 'Geheim Schrijver' van de Staten van Utrecht, met bovenaan de cartouche zijn wapen. Het Noorden onderaan.
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [1394 KD000284].
Datering:
[1691]
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E284
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS