Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel
Beeldbank Overijssel ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
>
Zoektermen
 

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Affiche
3215 AF002615 Langwerpig blauwgroen affiche met de titel Geld, Milieu en Samenleving. Onder deze titel organiseerde het Humanistisch Verbod Zwolle drie publieksbijeenkomsten op 15 februari, 8 maart en 29 maart 1998 op drie verschillende locaties in Zwolle.
Het Humanistisch Verbond(HV) in Zwolle heeft tegenwoordig ongeveer 250 leden. De afdeling bestrijkt het gebied van Kampen tot Ommen en van Raalte tot Heerde. HV Zwolle organiseert maandelijks een Humanistisch Café, waar steeds in een informele sfeer belangrijke levensbeschouwelijke en maatschappelijk relevante onderwerpen besproken en uitgediept worden, zie de 'Vaste activiteiten'. Daarnaast zijn er ad hoc huiskamerbijeenkomsten, gespreksgroepen, sociale contacten en cursussen. HV Zwolle is 'vriend' van wooncentrum de Havezate. Vier keer per jaar verschijnt een Nieuwsbrief met daarin opgenomen de aankondiging van de plaatselijke activiteiten en mededelingen., 1998-02-15
Titel:
Geld, Milieu en Samenleving;
Beschrijving:
Langwerpig blauwgroen affiche met de titel Geld, Milieu en Samenleving. Onder deze titel organiseerde het Humanistisch Verbod Zwolle drie publieksbijeenkomsten op 15 februari, 8 maart en 29 maart 1998 op drie verschillende locaties in Zwolle.
Het Humanistisch Verbond(HV) in Zwolle heeft tegenwoordig ongeveer 250 leden. De afdeling bestrijkt het gebied van Kampen tot Ommen en van Raalte tot Heerde. HV Zwolle organiseert maandelijks een Humanistisch Café, waar steeds in een informele sfeer belangrijke levensbeschouwelijke en maatschappelijk relevante onderwerpen besproken en uitgediept worden, zie de 'Vaste activiteiten'. Daarnaast zijn er ad hoc huiskamerbijeenkomsten, gespreksgroepen, sociale contacten en cursussen. HV Zwolle is 'vriend' van wooncentrum de Havezate. Vier keer per jaar verschijnt een Nieuwsbrief met daarin opgenomen de aankondiging van de plaatselijke activiteiten en mededelingen.
Datering begin:
1998-02-15
Datering eind:
1998-02-15
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Formaat:
breedte 42 centimeters x hoogte 30 centimeters
Materiaal opmerkingen:
kleur;
Atlantisnummer:
AF002615
Digitale bestanden:
Alleen te raadplegen in de studiezaal bij de archiefdienst.
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Affiche
2977 AF002566 Affiche in verschillende gele tinten dat een lezing door prof. dr. B. Goudzwaard aankondigde op 8 april 1997 in Hotel Wientjes aan de Stationsweg 7 in Zwolle. Het thema van deze lezing luidde "Gevangen in ons eigen wereldbeeld?" en werd georganiseerd door de Vrije Universiteit en Samenleving (VUSA). De spreker, prof.dr. B. Goudzwaard is hoogleraar aan de Faculteit Sociaal-Culturele Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bob Goudzwaard (Delft, 4 maart 1934) is een Nederlandse econoom en emeritus hoogleraar van de Vrije Universiteit van Amsterdam, die belangrijke inhoudelijke bijdragen heeft geleverd aan christelijk-sociale bewegingen in de ARP, het CDA en de EVP.

Goudzwaard geldt als architect van de 'economie van het genoeg'. Hij zette het concept daarvoor uiteen in boeken als Kapitalisme en vooruitgang (1976) en Genoeg van te veel, genoeg van te weinig (1985), dat hij schreef samen met Harry de Lange. Volgens Goudzwaard is de huidige economie in ecologisch en sociaal opzicht niet duurzaam en heeft het onverbiddelijk vasthouden aan het groeimodel fatale gevolgen., 1997-00-00
Titel:
VUSA-lezing prof. dr. B. Goudzwaard;
Beschrijving:
Affiche in verschillende gele tinten dat een lezing door prof. dr. B. Goudzwaard aankondigde op 8 april 1997 in Hotel Wientjes aan de Stationsweg 7 in Zwolle. Het thema van deze lezing luidde "Gevangen in ons eigen wereldbeeld?" en werd georganiseerd door de Vrije Universiteit en Samenleving (VUSA). De spreker, prof.dr. B. Goudzwaard is hoogleraar aan de Faculteit Sociaal-Culturele Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bob Goudzwaard (Delft, 4 maart 1934) is een Nederlandse econoom en emeritus hoogleraar van de Vrije Universiteit van Amsterdam, die belangrijke inhoudelijke bijdragen heeft geleverd aan christelijk-sociale bewegingen in de ARP, het CDA en de EVP.

Goudzwaard geldt als architect van de 'economie van het genoeg'. Hij zette het concept daarvoor uiteen in boeken als Kapitalisme en vooruitgang (1976) en Genoeg van te veel, genoeg van te weinig (1985), dat hij schreef samen met Harry de Lange. Volgens Goudzwaard is de huidige economie in ecologisch en sociaal opzicht niet duurzaam en heeft het onverbiddelijk vasthouden aan het groeimodel fatale gevolgen.
Datering begin:
1997-00-00
Datering eind:
1997-00-00
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Formaat:
breedte 30 centimeters x hoogte 42 centimeters
Materiaal opmerkingen:
kleur;
Atlantisnummer:
AF002566
Digitale bestanden:
Alleen te raadplegen in de studiezaal bij de archiefdienst.
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS