Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Oversticht 33Officiële beschrijving van RTV Oost: "Het verma...
Oversticht 33
Officiële beschrijving van RTV Oost: "Het vermaarde circuit van Tubbergen, waar van 1946 tot en met 1972 jaarlijks internationale motorraces gehouden werden, staat centraal in deze aflevering. Nog steeds wordt in de motorwereld regelmatig gesproken over Tubbergen. Wil Hartog, Barry Sheen, Ernst Hiller, noem een rijderstalent uit vroeger tijden en hij kent het Twentse land. Zo ook Theo Bult uit Lonneker, in de jaren ?68 tot ?72 een talent op de motor. Veel collega?s zagen in hem het grootste talent dat Nederland ooit heeft voortgebracht. In het Oversticht blikken Theo Bult, maar ook Bennie Pinners en Rietje ?Haarhuis? Busscher terug op die goede oude tijd."
Aanvullende informatie: Races in pinksterweekend. Stratencircuit Tubbergen-Fleringen-Albergen. Tot eind jaren 1960 zat er nog steeds groei in het evenement en werden aantallen van zo'n 60.000 bezoekers gehaald. Op tweede Pinsterdag 1972 kwam er een abrupt einde aan de races. Twee dodlijke ongelukken zorgden voor een zwarte dag en er werden zelfs Kamervragen over gesteld. Later is er nog een poging gedaan het evenement weer op te starten, maar dat mislukte.
In de documentaire zijn oude filmbeelden van de races te zien en oude foto's. Er worden gesprekken gevoerd met Bennie Pinners, voormalig mede-organisator en Rietje 'Haarhuis' Busscher, die aan het circuit woonde. Zij vertelt hoe zij meeleefde met het gebeuren en de renners. Oud coureur Theo Bult haalt herinneringen op en vertelt over een oude Ducati en zijn belevingen tijdens de races. In 1971 raakte hij zwaar gewond en stopte met racen. ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze film
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: trefwoord:Sport
beacon
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over de Film en geluid