Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Epidemiecommissie
0798 Epidemiecommissie ( Stadsarchief Deventer )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De dreiging van een cholera-epidemie in 1873 vormde de aanleiding tot de oprichting van een aparte subcommissie van de gezondheidscommissie, bekend als de Epidemiecommissie. In deze subcommissie hadden naast leden van de Gezondheidscommissie zitting leden van de plaatselijke armbesturen. De subcommissie slaagde er niet in een permanente werkwijze te onderhouden. Tussen 1873 en 1892 kwam men slechts driemaal en wel op verzoek van de Gezondheidscommissie bijeen. Grotere activiteit werd er in 1892/93 ontplooid bij de nadering van een cholera-epidemie, die - wellicht mede door het werk van de commissie - niet in de stad is uitgebroken. Het is tevens het laatste, wat we van de commissie Epidemiecommissie vernemen.
Merkwaardigerwijze is het archief van de Epidemiecommissie niet verloren gegaan. Het werd in 1946 door het hoofd van de afdeling Interne Zaken ter secretarie aan de gemeentearchivaris overgedragen.
Kenmerken
Datering:
1873-1893
Omvang:
1 deel, 3 omslagen
Voorwaarden voor reproductie:
De voorwaarden voor reproductie bij Stadsarchief Deventer zijn van toepassing.
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
NL-DvHCO, HCO Stadsarchief Deventer, ID 0798, Epidemiecommissie, inv.nr. …
VERKORT:
NL-DvHCO, ID 0798, inv.nr. ….
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS