Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Motorclub Zwolle en Omstreken
1554 Motorclub Zwolle en Omstreken ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De Motorclub Zwolle en omstreken (MC Zwolle e.o.) werd opgericht op 29 december 1967. Een aantal jonge, enthousiaste motorrijders had in de zomer van dat jaar vaak samen tochten gereden. Zij staken de koppen aan het eind van het jaar bij elkaar en besloten een vereniging op te richten. Bij de eerste vergadering waren twaalf man aanwezig. Omdat er van die twaalf zeven van buiten Zwolle afkomstig waren kreeg de Zwolse motorclub de toevoeging "en omstreken".
Volgens artikel 3 van de statuten stelt de vereniging zich ten doel "de motorsport en het motorrijden in het algemeen en in het bijzonder het toerisme per motorrijwiel te bevorderen".
Zij tracht dit doel o.a. te bereiken door toerritten en motorsportevenementen te organiseren en de belangen van haar leden bij de bevoegde autoriteiten te behartigen.
Van de club kan men lid worden als men in het bezit is van een motorrijwiel en van een motorrijbewijs.
Het aantal leden breidde zich gestaag uit. Na piekjaren van over de 250 leden schommelt het aantal nu rond de 100.
Als clubhuis fungeerde lange tijd café De Vrolijkheid van de familie Dijk aan de Oude Meppelerweg. In 1988 vond de club een nieuw onderkomen in Spoolde in buurthuis Eben Haezer. Vandaar verkaste men - na een kort intermezzo in Domusica aan de Radewijnsstraat - naar de Nieuwe Bierton in Schelle, het huidige onderkomen.
Activiteiten
Het archief
Begrippenlijst
Bestuur van de MC Zwolle e.o.
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1967 - 2012
Omvang archiefblok:
3,5 m
Toegang:
Van den Berghe, J., Boot, G., Brummelkamp, R. en Huijsmans, W., Inventaris van het archief van de Motorclub Zwolle en Omstreken, 1967 - 2012, Zwolle (2017).
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS