Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Stichting Steunfonds Sanatorium Zandhove te Zwollerkerspel
x1286 Stichting Steunfonds Sanatorium Zandhove te Zwollerkerspel ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1286 Stichting Steunfonds Sanatorium Zandhove te Zwollerkerspel ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Op 2 augustus 1952 bracht de Zwolse notaris Jan Windemuller een bezoek aan het Sanatorium "Zandhove" te Zwollerkerspel. In aanwezigheid van de directrice C.M. de Groot en de administrateur J.M. Liebregt ontving Windemuller een aantal heren uit Zwollerkerspel en Zwolle. Aanwezig waren de arts J.E. van der Pot, de longarts A. Hoogendijk, de monteur J. H. Verheij, de vertegenwoordiger J. Blog, de koopman H. Heetjans en de gemeenteambtenaar F. van Aken. Genoemde heren verklaarden dat zij gezamenlijk de stichting "Steunfonds Sanatorium Zandhove" wilden oprichten. Het doel van de stichting was "het bevorderen van ontspanning en ontwikkeling der patiënten en het verlenen van steun aan patiënten".
De bestuursfunctie werden verdeeld: Verheij werd voorzitter, Van Aken secretaris en Blog penningmeester. De stichting heeft in de jaren tot 1958 een behoorlijke bijdrage geleverd aan het welzijn van de patiënten van het sanatorium.
1. Het archief
Kenmerken
Datering:
1952 - 1958
Omvang archiefblok:
0,12 m
Toegang:
Seekles, J.J., Plaatsingslijst van het archief van de Stichting Steunfonds Sanatoorium "Zandhove" te Zwollerkerspel, 1952 - 1958, Zwolle (2004).
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS