Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Rooms-Katholieke Bouwbond St.Joseph, afdeling Zwolle
0943 Rooms-Katholieke Bouwbond St.Joseph, afdeling Zwolle ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De Rooms-Katholieke bouwvakarbeidersbond "St. Joseph", afdeling Zwolle, werd opgericht in 1917. Sinds 1963 was St. Joseph onderdeel van de Nederlandse Katholieke Bond van Werknemers in de Bouwnijverheid, die in 1978 opging in de lokale FNV-afdeling. Historisch onderzoek naar de geschiedenis van "St. Joseph" is verder niet verricht.

Het archiefje van de St. Joseph, dat loopt over de jaren 1924-1978, werd op 1 februari 1994 door de heren L. Huisman en H. Veldman, namens het bestuur van de Bouw- en Houtbond FNV, afd. Zwolle, aan het gemeentearchief Zwolle in bewaring gegeven. De omvang van het archief bedraagt 0,12m1. De archiefbescheiden zijn openbaar.

De inventarisnummers 8-13 werden door de heer H. Veldman in januari 2017 naar het HCO gebracht. Met instemming van de heer Veldman werd de in 1994 aangegane inbewaargeving omgezet in een schenking aan het HCO. De omvang bedraagt thans 0,24 m1. De archiefbescheiden zijn openbaar.
Kenmerken
Datering:
1924 - 1978
Omvang archiefblok:
0,12 m
Toegang:
Huijsmans, W.A./Seekles, J.J., Plaatsingslijst van het archief van de Rooms-Katholieke Bouwvakarbeidersbond St.Joseph, afdeling Zwolle, 1924 - 1978, Zwolle (1994/2013).
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS