Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Doop-, trouw- en begraafboeken (dtb, retroacta van de Burger...
x0124 Doop-, trouw- en begraafboeken (dtb, retroacta van de Burgerlijke Stand) in Overijssel ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

0124 Doop-, trouw- en begraafboeken (dtb, retroacta van de Burgerlijke Stand) in Overijssel ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1.1. Voorwoord
1.2. Wijze van citeren
1.3. Lijst van gebruikte literatuur en afkortingen
1.4. Mededeling betreffende de doop-, trouw- en begraafboeken van Deventer, Enschede en Kampen
Inventaris
Bijlage van overledenen, van aangegeven lijken, van begraven lijken en memoriën van aangeving
De hieronder genoemde lijsten van overledenen enz. zijn beschreven in J.H. Wigger, Inventaris van de archieven van de gequalificeerden van de belasting op het recht van successie in Overijssel, 1806-1811 (Zwolle 1985, toegangsnummer 0136.1). Alleen die gemeenten zijn opgenomen, waarvan géén of slechts ten dele kerkelijke begraafboeken of registers van aangegeven lijken in de hiervoor beschreven retro-acta van de burgerlijke stand aanwezig zijn.
Kenmerken
Datering:
1542 - 1811
Omvang archiefblok:
11,30 m
Toegang:
Hendriks, F.M., Beschrijving van de doop-, trouw- en begraafboeken, de registers van aangegeven lijken, enz. in Overijssel, dagtekenende van voor de invoering van de Burgerlijke Stand, 1542 - 1811, Den Haag (1952).
Bijzonderheden:
De originele dtb's van plaatsen in de huidige gemeenten Deventer, Enschede en Kampen bevinden zich in de gemeentelijke archieven aldaar.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS