Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Kaartencollectie Rijnbrink
x1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Van OBD tot HCO
Aanwijzingen voor de gebruiker
Archiefvorming
Inhoud en structuur van de kaarten
Bronverwijzing
Inventaris
28 Kaart van de provincie Overijssel | Nieuwe atlas van het Koningrijk der Nederlanden | Nouvel atlas du Royaume des Pays Bas Kaart met titel rechtsboven. Kaart is gebaseerd op de kaarten van C.R.T. baron van Kraijenhoff (1821) en op die van F. J. Weygand (1822). Nulmeridiaan van Parijs. Onder het blad schaalstokken voor twintig mijlen op de graad en Nederlandse ellen (=meters), uren gaans en Duitse mijlen. Het reliëf is aangegeven door middel van schrapjes (arceringen). De legenda is rechts onder in het Nederlands en in het Frans. Midden boven handgekleurd wapenschild van de provincie Overijssel. De grenzen van de rechtelijke arrondissementen en kantons zijn aangegeven. Langs de straatwegen zijn afstanden aangegeven in uren gaans. De administratieve arrondissementsgrenzen zijn van handgekleurde biezen voorzien. Linksonder een statistiek van de provincie betreffende oppervlakten, inwonersaantal, rechtelijke macht en districten voor het lager onderwijs. Kaart gemaakt ingevolge besluit van Z. M. de Koning der Nederlanden., 1841 Drie schaalstokken in Nederlandse ellen, Duitse mijlen in uren gaans. Coördinaten in de randen. Noorden boven.
Erfgoedstuk
1723 Kaartencollectie Rijnbrink
Inventaris
28
Kaart van de provincie Overijssel | Nieuwe atlas van het Koningrijk der Nederlanden | Nouvel atlas du Royaume des Pays Bas Kaart met titel rechtsboven. Kaart is gebaseerd op de kaarten van C.R.T. baron van Kraijenhoff (1821) en op die van F. J. Weygand (1822). Nulmeridiaan van Parijs. Onder het blad schaalstokken voor twintig mijlen op de graad en Nederlandse ellen (=meters), uren gaans en Duitse mijlen. Het reliëf is aangegeven door middel van schrapjes (arceringen). De legenda is rechts onder in het Nederlands en in het Frans. Midden boven handgekleurd wapenschild van de provincie Overijssel. De grenzen van de rechtelijke arrondissementen en kantons zijn aangegeven. Langs de straatwegen zijn afstanden aangegeven in uren gaans. De administratieve arrondissementsgrenzen zijn van handgekleurde biezen voorzien. Linksonder een statistiek van de provincie betreffende oppervlakten, inwonersaantal, rechtelijke macht en districten voor het lager onderwijs. Kaart gemaakt ingevolge besluit van Z. M. de Koning der Nederlanden., 1841 Drie schaalstokken in Nederlandse ellen, Duitse mijlen in uren gaans. Coördinaten in de randen. Noorden boven.
Erfgoedstuk
Datering:
1841
Titel:
Kaart van de provincie Overijssel | Nieuwe atlas van het Koningrijk der Nederlanden | Nouvel atlas du Royaume des Pays Bas
Beschrijving:
Kaart met titel rechtsboven. Kaart is gebaseerd op de kaarten van C.R.T. baron van Kraijenhoff (1821) en op die van F. J. Weygand (1822). Nulmeridiaan van Parijs. Onder het blad schaalstokken voor twintig mijlen op de graad en Nederlandse ellen (=meters), uren gaans en Duitse mijlen. Het reliëf is aangegeven door middel van schrapjes (arceringen). De legenda is rechts onder in het Nederlands en in het Frans. Midden boven handgekleurd wapenschild van de provincie Overijssel. De grenzen van de rechtelijke arrondissementen en kantons zijn aangegeven. Langs de straatwegen zijn afstanden aangegeven in uren gaans. De administratieve arrondissementsgrenzen zijn van handgekleurde biezen voorzien. Linksonder een statistiek van de provincie betreffende oppervlakten, inwonersaantal, rechtelijke macht en districten voor het lager onderwijs. Kaart gemaakt ingevolge besluit van Z. M. de Koning der Nederlanden. Drie schaalstokken in Nederlandse ellen, Duitse mijlen in uren gaans. Coördinaten in de randen. Noorden boven.
Downloadbaar:
Ja
Beschrijving vervolg:
Drie schaalstokken in Nederlandse ellen, Duitse mijlen in uren gaans. Coördinaten in de randen. Noorden boven.
Datering:
1841
Uitgever:
F. Desterbecq
Opmerking:
Zie: Fockema Andreae, S.J. 'Het kaartbeeld van Overijssel' in: Verslagen en mededeelingen VORG - 55 (1939) 52
Schaal:
1:200.000
Formaat:
Kaartbeeld: 46x59cm; kaartblad: 53x61cm
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
Kenmerken
Datering:
Zestiende tot en met negentiende eeuw
Toegang:
Kaartencollectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal), Zestiende tot en met negentiende eeuw.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS