Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Kaartencollectie Rijnbrink
x1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Van OBD tot HCO
Aanwijzingen voor de gebruiker
Archiefvorming
Inhoud en structuur van de kaarten
Bronverwijzing
Inventaris
24 Provincie Overijssel | Procince de l'Overijssel Titel linksonder. Lijkt afkomstig uit band, vanwege een nog zichtbare vouw niet in het midden van het kaartbeeld is aangebracht. Nulmeridiaan westpunt van Ferro. Beslaat het gebied van Overijssel en directe omgeving. Uniforme perspectivische hoogteweergave (zogenaamde molshopen). Grens van Twente is met een stippellijn weergegeven. Rijksgrens en provinciegrenzen zijn voorzien van een handgekleurde rand. Met potlood rechtsboven het cijfer vier genoteerd en linksonder 120., 1820 Coördinaten in de randen. Kompasroos in de Zuiderzee. Noorden boven.
Erfgoedstuk
1723 Kaartencollectie Rijnbrink
Inventaris
24
Provincie Overijssel | Procince de l'Overijssel Titel linksonder. Lijkt afkomstig uit band, vanwege een nog zichtbare vouw niet in het midden van het kaartbeeld is aangebracht. Nulmeridiaan westpunt van Ferro. Beslaat het gebied van Overijssel en directe omgeving. Uniforme perspectivische hoogteweergave (zogenaamde molshopen). Grens van Twente is met een stippellijn weergegeven. Rijksgrens en provinciegrenzen zijn voorzien van een handgekleurde rand. Met potlood rechtsboven het cijfer vier genoteerd en linksonder 120., 1820 Coördinaten in de randen. Kompasroos in de Zuiderzee. Noorden boven.
Erfgoedstuk
Datering:
1820
Titel:
Provincie Overijssel | Procince de l'Overijssel
Beschrijving:
Titel linksonder. Lijkt afkomstig uit band, vanwege een nog zichtbare vouw niet in het midden van het kaartbeeld is aangebracht. Nulmeridiaan westpunt van Ferro. Beslaat het gebied van Overijssel en directe omgeving. Uniforme perspectivische hoogteweergave (zogenaamde molshopen). Grens van Twente is met een stippellijn weergegeven. Rijksgrens en provinciegrenzen zijn voorzien van een handgekleurde rand. Met potlood rechtsboven het cijfer vier genoteerd en linksonder 120. Coördinaten in de randen. Kompasroos in de Zuiderzee. Noorden boven.
Datering opm.:
Datering gebaseerd op het verschijnen van twee atlassen van Maaskamp uit 1820.
Downloadbaar:
Ja
Beschrijving vervolg:
Coördinaten in de randen. Kompasroos in de Zuiderzee. Noorden boven.
Datering:
1820
Uitgever:
E. Maaskamp
Opmerking:
Zie: Koeman, C. 'Atlantes Neerlandici' Volume II (Amsterdam : Theatrum Orbis Terrarum, 1969) 271; Mooijweer, J. 'De wieden voor het eerst op de kaart' in: Kondschap (2019)
Schaal:
1:520.000
Formaat:
Kaartbeeld 17x24 cm; kaartblad (karton) 19x26 cm
Oud nummer:
4; 150 (wellicht prijs?; OIK_024
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
Kenmerken
Datering:
Zestiende tot en met negentiende eeuw
Toegang:
Kaartencollectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal), Zestiende tot en met negentiende eeuw.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS