Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Kaartencollectie Rijnbrink
x1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Van OBD tot HCO
Aanwijzingen voor de gebruiker
Archiefvorming
Inhoud en structuur van de kaarten
Bronverwijzing
Inventaris
23 Province D' Overyssel Titel rechtsboven. Kaart opgesteld in het Frans. Lijkt afkomstig uit een atlas of serie, vanwege de vermelding van een nummer vijf, rechtsboven. Nulmeridiaan van Parijs af te leiden uit de meridiaan van vier graden, die is aangegeven midden op het blad. Linksonder een schaalstok in Rijnlandse roeden en uren gaans. Geeft allen provincie Overijssel en de kustlijn van de Zuiderzee weer. De provincienamen in het Frans. Provinciegrenzen zijn met gekleurde rand aangegeven evenals de zoom tussen binnen- en buitenkader. Sommige steden en Ommerschans in rood gekleurd., Na 1815 Schaalstok linksonder, in Rijnlandse roeden en uren gaans. Randen geelgekleurd. Noorden boven.
Erfgoedstuk
1723 Kaartencollectie Rijnbrink
Inventaris
23
Province D' Overyssel Titel rechtsboven. Kaart opgesteld in het Frans. Lijkt afkomstig uit een atlas of serie, vanwege de vermelding van een nummer vijf, rechtsboven. Nulmeridiaan van Parijs af te leiden uit de meridiaan van vier graden, die is aangegeven midden op het blad. Linksonder een schaalstok in Rijnlandse roeden en uren gaans. Geeft allen provincie Overijssel en de kustlijn van de Zuiderzee weer. De provincienamen in het Frans. Provinciegrenzen zijn met gekleurde rand aangegeven evenals de zoom tussen binnen- en buitenkader. Sommige steden en Ommerschans in rood gekleurd., Na 1815 Schaalstok linksonder, in Rijnlandse roeden en uren gaans. Randen geelgekleurd. Noorden boven.
Erfgoedstuk
Datering:
Na 1815
Titel:
Province D' Overyssel
Beschrijving:
Titel rechtsboven. Kaart opgesteld in het Frans. Lijkt afkomstig uit een atlas of serie, vanwege de vermelding van een nummer vijf, rechtsboven. Nulmeridiaan van Parijs af te leiden uit de meridiaan van vier graden, die is aangegeven midden op het blad. Linksonder een schaalstok in Rijnlandse roeden en uren gaans. Geeft allen provincie Overijssel en de kustlijn van de Zuiderzee weer. De provincienamen in het Frans. Provinciegrenzen zijn met gekleurde rand aangegeven evenals de zoom tussen binnen- en buitenkader. Sommige steden en Ommerschans in rood gekleurd. Schaalstok linksonder, in Rijnlandse roeden en uren gaans. Randen geelgekleurd. Noorden boven.
Datering opm.:
Nawkeurige datering niet mogelijk, maar na 1815, omdat vanaf dat jaar Koninkrijk Hannover grensde aan Nederland.
Downloadbaar:
Ja
Beschrijving vervolg:
Schaalstok linksonder, in Rijnlandse roeden en uren gaans. Randen geelgekleurd. Noorden boven.
Datering:
Na 1815
Schaal:
1:500.000
Formaat:
Kaartbeeld 19x25 cm; kaartblad 24x31 cm
Oud nummer:
5; OIK_023
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
Kenmerken
Datering:
Zestiende tot en met negentiende eeuw
Toegang:
Kaartencollectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal), Zestiende tot en met negentiende eeuw.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS