Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Kaartencollectie Rijnbrink
x1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Van OBD tot HCO
Aanwijzingen voor de gebruiker
Archiefvorming
Inhoud en structuur van de kaarten
Bronverwijzing
Inventaris
19 Carte des environs de Zutphen et de Deventer Kaart lijkt afkomstig uit boek of atlas. Titel midden onder. Nulmeridiaan ten opzichte van de westpunt van Ferro, echter niet zeker omdat er geen gehele graadwaarden zijn vermeld. De waarde van 20' in het benedenkader staat twee eenheden teveel naar links. Schaalstokken links- en rechtsonder van respectievelijk Franse- en Nederlandse mijlen. Beslaat het gebied tussen Elspeet en Holten, Wijhe en Zutphen. Regionamen in het Frans. Uniforme perspectivische hoogteweergave (zogenaamde molshopen). Met de hand ingekleurd de provinciegrens, water, heuvels, bossen, moerassen en steden. Rechts onder binnen het buitenkader het bladnummer 5. Rechtsonder in potlood 150. Verticale vouw in het midden en schuine vouwen rechts- en linksonder., achttiende eeuw Schaalstokken links en rechts van titel: links: Echelle d'une Lieues, Comunnes de France en rechts: Echelle d'une demie Lieues. Communes dHollande. Coördinaten in de randen. Randen geelgekleurd. Noorden boven.
Erfgoedstuk
1723 Kaartencollectie Rijnbrink
Inventaris
19
Carte des environs de Zutphen et de Deventer Kaart lijkt afkomstig uit boek of atlas. Titel midden onder. Nulmeridiaan ten opzichte van de westpunt van Ferro, echter niet zeker omdat er geen gehele graadwaarden zijn vermeld. De waarde van 20' in het benedenkader staat twee eenheden teveel naar links. Schaalstokken links- en rechtsonder van respectievelijk Franse- en Nederlandse mijlen. Beslaat het gebied tussen Elspeet en Holten, Wijhe en Zutphen. Regionamen in het Frans. Uniforme perspectivische hoogteweergave (zogenaamde molshopen). Met de hand ingekleurd de provinciegrens, water, heuvels, bossen, moerassen en steden. Rechts onder binnen het buitenkader het bladnummer 5. Rechtsonder in potlood 150. Verticale vouw in het midden en schuine vouwen rechts- en linksonder., achttiende eeuw Schaalstokken links en rechts van titel: links: Echelle d'une Lieues, Comunnes de France en rechts: Echelle d'une demie Lieues. Communes dHollande. Coördinaten in de randen. Randen geelgekleurd. Noorden boven.
Erfgoedstuk
Datering:
achttiende eeuw
Titel:
Carte des environs de Zutphen et de Deventer
Beschrijving:
Kaart lijkt afkomstig uit boek of atlas. Titel midden onder. Nulmeridiaan ten opzichte van de westpunt van Ferro, echter niet zeker omdat er geen gehele graadwaarden zijn vermeld. De waarde van 20' in het benedenkader staat twee eenheden teveel naar links. Schaalstokken links- en rechtsonder van respectievelijk Franse- en Nederlandse mijlen. Beslaat het gebied tussen Elspeet en Holten, Wijhe en Zutphen. Regionamen in het Frans. Uniforme perspectivische hoogteweergave (zogenaamde molshopen). Met de hand ingekleurd de provinciegrens, water, heuvels, bossen, moerassen en steden. Rechts onder binnen het buitenkader het bladnummer 5. Rechtsonder in potlood 150. Verticale vouw in het midden en schuine vouwen rechts- en linksonder. Schaalstokken links en rechts van titel: links: Echelle d'une Lieues, Comunnes de France en rechts: Echelle d'une demie Lieues. Communes dHollande. Coördinaten in de randen. Randen geelgekleurd. Noorden boven.
Datering opm.:
Datering is een schatting
Downloadbaar:
Ja
Beschrijving vervolg:
Schaalstokken links en rechts van titel: links: Echelle d'une Lieues, Comunnes de France en rechts: Echelle d'une demie Lieues. Communes dHollande. Coördinaten in de randen. Randen geelgekleurd. Noorden boven.
Datering:
achttiende eeuw
Schaal:
1: 120.000
Formaat:
Kaartbeeld: 21x26cm; kaartblad 23x35cm
Oud nummer:
5; 150
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
Kenmerken
Datering:
Zestiende tot en met negentiende eeuw
Toegang:
Kaartencollectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal), Zestiende tot en met negentiende eeuw.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS