Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Kaartencollectie Rijnbrink
x1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Van OBD tot HCO
Aanwijzingen voor de gebruiker
Archiefvorming
Inhoud en structuur van de kaarten
Bronverwijzing
Inventaris
18 Seigneurie d'Over-Yssel Kaart met titel linksonder. Afkomstig uit boek of atlas. Nulmeridiaan onbekend, twee graden oost van Ferro. Schaalstok in mijlen rechtsonder. Beslaat Overijssel en een klein deel van het aanliggende gebied. Regionamen in het Frans. Grenzen van administratieve instellingen zijn handmatig ingekleurd met gekleurde rand. Verso: twee witte strookjes papier waarvan op één met potlood '95' staat genoteerd; ook in potlood geschreven 'Sectie Gemeente' (?). De kaart is rechtsboven genummerd met 26. Onderaan rechter marge staat in manuscript 'Legater' (?) en rechtsboven '115'. In het midden een verticale vouw., Achttiende eeuw Schaalstok Lieues. Coördinaten in de randen. Noorden boven.
Erfgoedstuk
1723 Kaartencollectie Rijnbrink
Inventaris
18
Seigneurie d'Over-Yssel Kaart met titel linksonder. Afkomstig uit boek of atlas. Nulmeridiaan onbekend, twee graden oost van Ferro. Schaalstok in mijlen rechtsonder. Beslaat Overijssel en een klein deel van het aanliggende gebied. Regionamen in het Frans. Grenzen van administratieve instellingen zijn handmatig ingekleurd met gekleurde rand. Verso: twee witte strookjes papier waarvan op één met potlood '95' staat genoteerd; ook in potlood geschreven 'Sectie Gemeente' (?). De kaart is rechtsboven genummerd met 26. Onderaan rechter marge staat in manuscript 'Legater' (?) en rechtsboven '115'. In het midden een verticale vouw., Achttiende eeuw Schaalstok Lieues. Coördinaten in de randen. Noorden boven.
Erfgoedstuk
Datering:
Achttiende eeuw
Titel:
Seigneurie d'Over-Yssel
Beschrijving:
Kaart met titel linksonder. Afkomstig uit boek of atlas. Nulmeridiaan onbekend, twee graden oost van Ferro. Schaalstok in mijlen rechtsonder. Beslaat Overijssel en een klein deel van het aanliggende gebied. Regionamen in het Frans. Grenzen van administratieve instellingen zijn handmatig ingekleurd met gekleurde rand. Verso: twee witte strookjes papier waarvan op één met potlood '95' staat genoteerd; ook in potlood geschreven 'Sectie Gemeente' (?). De kaart is rechtsboven genummerd met 26. Onderaan rechter marge staat in manuscript 'Legater' (?) en rechtsboven '115'. In het midden een verticale vouw. Schaalstok Lieues. Coördinaten in de randen. Noorden boven.
Datering opm.:
Datering gebaseerd op informatie uit 1990 van het voormalige Provinciaal Overijssels Museum.
Downloadbaar:
Ja
Beschrijving vervolg:
Schaalstok Lieues. Coördinaten in de randen. Noorden boven.
Datering:
Achttiende eeuw
Schaal:
1:550.000
Formaat:
Kaartbeeld 20x28 cm; kaartblad 22x30 cm
Oud nummer:
95; 26; 115; OIK_018
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
Kenmerken
Datering:
Zestiende tot en met negentiende eeuw
Toegang:
Kaartencollectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal), Zestiende tot en met negentiende eeuw.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS