Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Kaartencollectie Rijnbrink
x1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1723 Kaartencollectie Rijnbrink ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Van OBD tot HCO
Aanwijzingen voor de gebruiker
Archiefvorming
Inhoud en structuur van de kaarten
Bronverwijzing
Inventaris
15 La Seigneurie d'Overij-Yssel, subdivisée en Trois Parties Sallant, Twente, et Drente | dressée par Sr. Sanson, Gèographe ordinaire du Roy | A Paris | Chez H. Jaillot joignant les grands Augustins, aux dex Globes | Avec Privilege de Roy, pour Vingt Ans, | 1700 Kaart met titel in het Frans linksboven in cartouche. De kaart is "Dresée sur les Memoires les plus nouveaux" en lijkt afkomstig uit een atlas. Nulmeridiaan ligt ongeveer drie graden west van de Westpunt van Ferro. Beslaat het gebied tussen Groningen en Borculo, en tussen Nunspeet en Nordhorn. Streeknamen in het Frans. Uniforme perspectivische hoogteweergave door zogeheten molshopen. Legenda in het Frans, aangebracht voor de cartouche met schaalstokken. Grenzen van de drie regio's zijn handgekleurd met bies benadrukt, steden rood ingekleurd. Horizontale vouw in het midden. Linksboven met inkt geschreven '10', 1700 Coördinaten in de randen. In de randen gedrukt: Septentrion, Orient, Midy en Occident. Schaalstokken in een cartouche rechtsboven schaalstokken voor Italiaannse-, gewone Duitse-, grote Duitse-, gewone Franse- en grote Franse mijlen eronder in dezelfde cartouche uitleg van vier symbolen. Noorden boven.
Erfgoedstuk
1723 Kaartencollectie Rijnbrink
Inventaris
15
La Seigneurie d'Overij-Yssel, subdivisée en Trois Parties Sallant, Twente, et Drente | dressée par Sr. Sanson, Gèographe ordinaire du Roy | A Paris | Chez H. Jaillot joignant les grands Augustins, aux dex Globes | Avec Privilege de Roy, pour Vingt Ans, | 1700 Kaart met titel in het Frans linksboven in cartouche. De kaart is "Dresée sur les Memoires les plus nouveaux" en lijkt afkomstig uit een atlas. Nulmeridiaan ligt ongeveer drie graden west van de Westpunt van Ferro. Beslaat het gebied tussen Groningen en Borculo, en tussen Nunspeet en Nordhorn. Streeknamen in het Frans. Uniforme perspectivische hoogteweergave door zogeheten molshopen. Legenda in het Frans, aangebracht voor de cartouche met schaalstokken. Grenzen van de drie regio's zijn handgekleurd met bies benadrukt, steden rood ingekleurd. Horizontale vouw in het midden. Linksboven met inkt geschreven '10', 1700 Coördinaten in de randen. In de randen gedrukt: Septentrion, Orient, Midy en Occident. Schaalstokken in een cartouche rechtsboven schaalstokken voor Italiaannse-, gewone Duitse-, grote Duitse-, gewone Franse- en grote Franse mijlen eronder in dezelfde cartouche uitleg van vier symbolen. Noorden boven.
Erfgoedstuk
Datering:
1700
Titel:
La Seigneurie d'Overij-Yssel, subdivisée en Trois Parties Sallant, Twente, et Drente | dressée par Sr. Sanson, Gèographe ordinaire du Roy | A Paris | Chez H. Jaillot joignant les grands Augustins, aux dex Globes | Avec Privilege de Roy, pour Vingt Ans, | 1700
Beschrijving:
Kaart met titel in het Frans linksboven in cartouche. De kaart is "Dresée sur les Memoires les plus nouveaux" en lijkt afkomstig uit een atlas. Nulmeridiaan ligt ongeveer drie graden west van de Westpunt van Ferro. Beslaat het gebied tussen Groningen en Borculo, en tussen Nunspeet en Nordhorn. Streeknamen in het Frans. Uniforme perspectivische hoogteweergave door zogeheten molshopen. Legenda in het Frans, aangebracht voor de cartouche met schaalstokken. Grenzen van de drie regio's zijn handgekleurd met bies benadrukt, steden rood ingekleurd. Horizontale vouw in het midden. Linksboven met inkt geschreven '10' Coördinaten in de randen. In de randen gedrukt: Septentrion, Orient, Midy en Occident. Schaalstokken in een cartouche rechtsboven schaalstokken voor Italiaannse-, gewone Duitse-, grote Duitse-, gewone Franse- en grote Franse mijlen eronder in dezelfde cartouche uitleg van vier symbolen. Noorden boven.
Downloadbaar:
Ja
Beschrijving vervolg:
Coördinaten in de randen. In de randen gedrukt: Septentrion, Orient, Midy en Occident. Schaalstokken in een cartouche rechtsboven schaalstokken voor Italiaannse-, gewone Duitse-, grote Duitse-, gewone Franse- en grote Franse mijlen eronder in dezelfde cartouche uitleg van vier symbolen. Noorden boven.
Datering:
1700
Uitgever:
Jaillot
Schaal:
1:250.000
Formaat:
Kaartbeeld 56x43 cm ; kaartblad 77x54 cm
Oud nummer:
In inkt '10'; OIK_015
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
Kenmerken
Datering:
Zestiende tot en met negentiende eeuw
Toegang:
Kaartencollectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal), Zestiende tot en met negentiende eeuw.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS