Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Films en Filmfragmenten Gemeente Deventer
Films en Filmfragmenten Gemeente Deventer ( Stadsarchief Deventer )
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
3 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Beeldmateriaal
Film
33-FILM Gasfabriek Deventer 100 jaar - deel 1.: Hoort bij archief ID 0763 "GEWB". Film in kleur met geluid, gemaakt ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de gasfabriek. In 1858 begon in Deventer de gasvoorziening. Koken op gas. Gaslampen. Gashaard. Herkomst gas: uit steenkool uit de mijn Maurits. Beelden uit de mijn. Vervoer steenkool via schip op de IJssel, langs de Wellekade en haven van Deventer. Lossen van schip bij de haven. Beelden Gasfabriek. Transport van de steenkool naar de breker. Bunker boven de ovens. Verhitting steenkool. Cokes bijvullen. Schoonmaken. Opvang en afvoer gebruikte cokes. Blusinstallatie, witte wolk. Sorteren en zeven van cokes in de bunker. Deel van de cokes wordt hergebruikt, een deel wordt verkocht en ligt op een berg buiten. Transportband. Spoorweg. Machinekamer gasfabriek, beelden gashouders. Beelden Deventer binnenstad in vogelvlucht en door de straten in de sneeuw. Bevroren water. Ontdooien gasleidingen straatlantaarns. Zaterdagmarkt op de Brink. Opname bij avond, gasverlichting Bergkwartier. Opnamen Deventer binnenstad bij daglicht en zonder sneeuw. Gasgestookte broodbakkersoven met Pasen. Palmpaasoptocht. Stadhuis, Politiebureau en Schouwburg op het Grote Kerkhof. Bruidspaar. Opvoering in schouwburg. Dansende jongeren op livemuziek. Museum de Waag, opnames van schilderijen. Muntentorencomplex. Glazenier Bokhorst aan het werk. Kees Walsman in zijn atelier. Jaarlijkse uitvoering Mattheus Passion in de Lebuinuskerk. Ladderauto in gebruik bij elektrificatie stadsverlichting. V&D. winkelstraten. Bushalte stadsbus. Rotonde. Hotel de Leeuwenbrug. Gasverwarming voor hotelwas-apparaat. Stationsplein Deventer. Dorp Bathmen. Dorp Olst. Dorp Gorssel. Deventer Hertenkamp. Watertoren. Machinerie.
Datering:
1958-01-01 - 1958-01-01
Auteursrechthouder:
Historisch Centrum Overijssel - vestiging Deventer
Vervaardiger:
A.H.A. Roosdorp
Opmerkingen:
Film lengte: 43'00, soort: kl/m.
Nr. HCO: Betacam1088.02
Aanvraagnummer:
bij HCO : 1197 : 33-FILM
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Stadsarchief Deventer
 
 
 
 
 
Organisatie: Stadsarchief Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Beeldmateriaal
Film
34-FILM Gasfabriek Deventer 100 jaar - deel 2.: Hoort bij archief ID 0763 " GEWB". Film in kleur met geluid, 100 jaar gasfabriek, gaat verder waar eerste film eindigt. Uitbreiding stad Deventer. Gas moet wijken voor elektriciteit. Gasverlichting in de straat wordt vervangen. Flats met balkons verrijzen door de stad. Beplanting. Montessorischool. School voor buitengewoon lager onderwijs. Openbare school. Ulo-school. Burgemeester Bolkestein onthult de Europaschool. Dansles. Ballet. Nieuwe wijken in Deventer. Buizen voor water en gas worden in de grond gebracht, net als elektriciteitskabels, met een geulgraafmachine. Bouw flatgebouw van acht verdiepingen. Hijskranen. Steigers. Opnames op het dak van het flatgebouw. Gasfitters. Aanleg gasleidingen binnenshuis. Schilders. Gasmeters en elektriciteitsmeters. Industrieterrein. Deventer Koekfabriek Bussink gebruikt ook gas voor het productieproces, namelijk een gasoven. Bij de DAIM een machine voor het verven van platen voor kroonkurken, de platen worden in een gasoven gedroogd. De Davo haardenfabriek spuit onderdelen in de gewenste kleur, die daarna in een gasgestookte droogtunnel gaan. Vleeswaren Anton Hunink. Bij Thomassen Drijver NV blik in de drukpers. Droogovens verbruiken enorme hoeveelheden gas. Gasmeter in fabriek T&D. Volautomatische blikfabricage. Coop Condens Fabriek Gelderland Overijssel: het vullen van busjes gecondenseerde melk verbruikt gas. Nefit heeft ook een gasoven. Naast elektriciteit vervult gas een belangrijke taak in Deventer.
Datering:
1958-01-01 - 1958-01-01
Auteursrechthouder:
Historisch Centrum Overijssel - vestiging Deventer
Vervaardiger:
A.H.A. Roosdorp
Opmerkingen:
Film lengte: 35'00, soort: kl/m.
Nr. HCO: Betacam1088.01
Aanvraagnummer:
bij HCO : 1197 : 34-FILM
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Stadsarchief Deventer
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS