Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Lena Soetelieves
>
Persoon+
Overige
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Schepenakte51 Kleermaker Bastiaan Henrix stelt dat enige jaren geleden Lena Soetelieves hem, verzoeker, te noemen als de vader van een onecht kind en dit feit te laten registreren in het doopboek van de stad en dat van de kerk. Hij heeft niet de durf gehad hiertegen actie te ondernemen en wil nu van deze registraties af. Bekend is dat Lena een hoer is en vescheidene hoerkinderen heeft gehad. Besluit: wanneer verzoeker onder ede verklaart dat hij met genoemde vrouw nooit enige vleselijke conversatie heeft gehad wordt zijn verzoek tot royement ingewilligd., 16 mei 1726
Aktedatum:
16 mei 1726
Request:
Kleermaker Bastiaan Henrix stelt dat enige jaren geleden Lena Soetelieves hem, verzoeker, te noemen als de vader van een onecht kind en dit feit te laten registreren in het doopboek van de stad en dat van de kerk. Hij heeft niet de durf gehad hiertegen actie te ondernemen en wil nu van deze registraties af. Bekend is dat Lena een hoer is en vescheidene hoerkinderen heeft gehad. Besluit: wanneer verzoeker onder ede verklaart dat hij met genoemde vrouw nooit enige vleselijke conversatie heeft gehad wordt zijn verzoek tot royement ingewilligd.
Soort akte:
doop/ondertrouw/scheiding
Besluit:
Ja
Vermeld:
Lena Soetelieves
Bladzijde:
316
suppliant:
Bastiaan Henrix
Toegangsnummer:
0691 Schepenen en Raad van de stad Deventer, periode Republiek
Inventarisnummer:
22b

Ga
Bestanden
thumbnail
Organisatie: Stadsarchief Deventer
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS