Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

144.998 afbeeldingen sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 3
 
 
Kaart1397KD000279 Een kaart door A.J. Knollaert die de situatie weergeeft van de doorgebroken IJsseldijk bij Veecaten in het gebied vanaf Zalk tot aan Harsenhorst bij Wilsum met de uiterwaarden. De kaart is gemaakt in opdracht van de Staten van Overijssel in verband met aan te brengen verbeteringen. Het noorden is rechtsonder. Schaalstok (110 roeden). Met legenda en explicatie., Gedateerd 1754, maar uit onderzoek blijkt dat dit 1766 moet zijn. Afschrift door Abraham Hanselaer, 1754..
Titel:
Caart figuratief
Beschrijving:
Een kaart door A.J. Knollaert die de situatie weergeeft van de doorgebroken IJsseldijk bij Veecaten in het gebied vanaf Zalk tot aan Harsenhorst bij Wilsum met de uiterwaarden. De kaart is gemaakt in opdracht van de Staten van Overijssel in verband met aan te brengen verbeteringen. Het noorden is rechtsonder. Schaalstok (110 roeden). Met legenda en explicatie.
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [1397 KD000279].
Datering:
Gedateerd 1754, maar uit onderzoek blijkt dat dit 1766 moet zijn. Afschrift door Abraham Hanselaer, 1754.
Adres:
Zalk, [geen straatnaam]
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E279; Hoewel de copie is gedateerd op 1754, moet dit een vergissing zijn en zal 1766 zijn bedoeld. Ingekleurd.
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart1397KD000278 Kaart van de IJssel bij Zalk, met het ontwerp van de op te hogen dijken aan de binnenbocht van de rivier en van het daar tussen liggend gebied vanaf de allee van de havezate Buckhorst naar de IJsseldijk tot aan iets ten zuiden van de Harsenhorst. Inlaagsdijk: versterking aan de binnenzijde, oplaagsdijk: versterking aan de buitenzijde. Twee kolken die bij de dijkdoorbraak van 31 december 1753 zijn ontstaan. Uitgegraven landen voor de aanleg van de nieuwe dijken. Bedreigde plaatsen van de Overijsselse dijk richting Kampen, plaats waar de IJssel land afkalft van de Zalkerwaard. verder worden vermeld: Zalk, Zalkerveer, Gelderse Dijk, weg naar de havezate Buckhorst, Vreugderijkerwaard. Met noordpijl, legenda en schaalstok (200 Rijnlandse roeden)., [1754].
Titel:
Plan van de Nieuwe Inlaags en oplaags Dijk beide 1754 aangeleeget tegen de revier den IJssel
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [1397 KD000278].
Beschrijving:
Kaart van de IJssel bij Zalk, met het ontwerp van de op te hogen dijken aan de binnenbocht van de rivier en van het daar tussen liggend gebied vanaf de allee van de havezate Buckhorst naar de IJsseldijk tot aan iets ten zuiden van de Harsenhorst. Inlaagsdijk: versterking aan de binnenzijde, oplaagsdijk: versterking aan de buitenzijde. Twee kolken die bij de dijkdoorbraak van 31 december 1753 zijn ontstaan. Uitgegraven landen voor de aanleg van de nieuwe dijken. Bedreigde plaatsen van de Overijsselse dijk richting Kampen, plaats waar de IJssel land afkalft van de Zalkerwaard. verder worden vermeld: Zalk, Zalkerveer, Gelderse Dijk, weg naar de havezate Buckhorst, Vreugderijkerwaard. Met noordpijl, legenda en schaalstok (200 Rijnlandse roeden).
Datering:
[1754]
Adres:
Zalk, [geen straatnaam]
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E278
Schaal:
200 Rijnlandse roeden (15,6 cm)
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart5770KD000277 Kaart vervaardigd door E.J. van Slangenburg van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek, beschreven en afgezet door Thomas Tielemans. Vermeld worden de veldnamen: Zwijnleger, Papen en bageijnenlanden, Middelblok, Blokken over de Bisschopswetering. Oude dijk, Groene steeg, Bisschopswetering, trekvaart, Zeedijk, Zeegraven, kolken, Grafhorst, De Kattenberg, De Sauberg/ De Helleberg, Oosterholtse brug, Huis te Oosterholt, hoge vonder aan de Koek, Koekoeksbrug, Papenkopsbrug, Luthers Ziel, Hagens, Erve Het Bosje, Papenkops Huis. Met noordpijl, legenda en schaalstok (200 Rijnlandse voeten)., 1765.
Titel:
Plan van het Grote Blok ofte Koekoek in Mastenbroek
Beschrijving:
Kaart vervaardigd door E.J. van Slangenburg van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek, beschreven en afgezet door Thomas Tielemans. Vermeld worden de veldnamen: Zwijnleger, Papen en bageijnenlanden, Middelblok, Blokken over de Bisschopswetering. Oude dijk, Groene steeg, Bisschopswetering, trekvaart, Zeedijk, Zeegraven, kolken, Grafhorst, De Kattenberg, De Sauberg/ De Helleberg, Oosterholtse brug, Huis te Oosterholt, hoge vonder aan de Koek, Koekoeksbrug, Papenkopsbrug, Luthers Ziel, Hagens, Erve Het Bosje, Papenkops Huis. Met noordpijl, legenda en schaalstok (200 Rijnlandse voeten).
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [5770 KD000277].
Datering:
1765
Adres:
Zwolle, Mastenbroek
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E277; Afschrift door Abraham Hanselaer, 1765.
Schaal:
200 Rijnlandse Roeden (10,4 cm)
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart5770KD000276 Kaart door E.J. van Slangenburg van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek. Vermeld worden: Het grote blok, middelblok, Swijnleger, Papen- en Bagijnenlanden, blokken over de Bisschopswetering, oude dijk, groene steeg, Zeegraven, Bisschopssteeg, trekvaart, zeedijk, kolken (binnen- en buitendijks), Grafhorst, De Kattenberg, de Sandberg, in de volksmond de Helleberg, Oosterholtse berg, huis te Oostenholt, hoge vonder aan de Koekoek, Koekoeksbrug, Papenkopsbrug, Luttersziel, Lagens, Erve het Bosje, Papenkopshuis. Met noordpijl, legenda en schaalstok., 1764.
Titel:
Plan van het Groote Blok ofte Koekoek in Mastenbroek
Beschrijving:
Kaart door E.J. van Slangenburg van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek. Vermeld worden: Het grote blok, middelblok, Swijnleger, Papen- en Bagijnenlanden, blokken over de Bisschopswetering, oude dijk, groene steeg, Zeegraven, Bisschopssteeg, trekvaart, zeedijk, kolken (binnen- en buitendijks), Grafhorst, De Kattenberg, de Sandberg, in de volksmond de Helleberg, Oosterholtse berg, huis te Oostenholt, hoge vonder aan de Koekoek, Koekoeksbrug, Papenkopsbrug, Luttersziel, Lagens, Erve het Bosje, Papenkopshuis. Met noordpijl, legenda en schaalstok.
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [5770 KD000276].
Datering:
1764
Adres:
Zwolle, Mastenbroekerpolder
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E276
Schaal:
8 Roeden (10,4 cm)
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
Pagina: 3
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS