Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

144.998 afbeeldingen sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 5
 
 
thumbnail
Kaart5070KD000271 Kaart door Gysbert Sassen van Blokzijl in het schoutambt Vollenhove met de uitwatering van het Giethoornse Meer en de daarop uitkomende diepen en griften, haven van Blokzijl, Vollenhoofse Zijl en Steenwijker Zijl. Buiten de stadsmuur: Gieterse zijl, Noorderdiep, Zuiderdiep, Muggenbeetse diep, Nieuwe Steenwijkerdiep, de Lee, de Aa, Brouwersgracht, Cornelisgracht, Walengracht, Vierssloot, Duinigermeer, Huis de Duin, Duiner wetering, Bijgrave of Zeegraven, Kuinderdijk, Baarlo, Muggenbeet, redoute, 't Heng, Rottezee. Met noordpijl, legenda en cartouche., 1639.
Titel:
Anwysinge der zylen van Blockzyl
Beschrijving:
Kaart door Gysbert Sassen van Blokzijl in het schoutambt Vollenhove met de uitwatering van het Giethoornse Meer en de daarop uitkomende diepen en griften, haven van Blokzijl, Vollenhoofse Zijl en Steenwijker Zijl. Buiten de stadsmuur: Gieterse zijl, Noorderdiep, Zuiderdiep, Muggenbeetse diep, Nieuwe Steenwijkerdiep, de Lee, de Aa, Brouwersgracht, Cornelisgracht, Walengracht, Vierssloot, Duinigermeer, Huis de Duin, Duiner wetering, Bijgrave of Zeegraven, Kuinderdijk, Baarlo, Muggenbeet, redoute, 't Heng, Rottezee. Met noordpijl, legenda en cartouche.
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [5070 KD000271].
Datering:
1639
Adres:
Blokzijl, [geen straatnaam]
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E271
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart1384KD000270 Ontwerp voor een verlaat in de rivier de Regge (bij Ommen) in verband met een nieuw te graven kanaal (langs Laarmanshoek en door de Larinkmars?) om een verbinding te vormen tussen het Munsterse kanaal (?), de Regge en de Vecht, met als doel de Vecht bevaarbaar te houden. Met legenda, explicatie en schaalstok., 1764.
Titel:
Plan nom. vijf
Beschrijving:
Ontwerp voor een verlaat in de rivier de Regge (bij Ommen) in verband met een nieuw te graven kanaal (langs Laarmanshoek en door de Larinkmars?) om een verbinding te vormen tussen het Munsterse kanaal (?), de Regge en de Vecht, met als doel de Vecht bevaarbaar te houden. Met legenda, explicatie en schaalstok.
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [1384 KD000270].
Datering:
1764
Adres:
Ommen, [geen straatnaam]
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E270
Schaal:
72 Rijnlandse Voeten (29 cm)
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart1384KD000269 Detailtekening door J.J. de Clesheim van het ontwerp van de twee halve schutsluizen in de rivier de Regge bij de Nieuwe Brug ten zuiden van landgoed 't Laar bij Ommen. Boven- en vooraanzicht sluisdeuren. Zijaanzicht met opstand. Wipgebinte van de ophaalbruggen over beide sluizen. Met legenda en schaalstok (36 Rijnlandse roeden)., 1764.
Titel:
Plan nom. 4
Beschrijving:
Detailtekening door J.J. de Clesheim van het ontwerp van de twee halve schutsluizen in de rivier de Regge bij de Nieuwe Brug ten zuiden van landgoed 't Laar bij Ommen. Boven- en vooraanzicht sluisdeuren. Zijaanzicht met opstand. Wipgebinte van de ophaalbruggen over beide sluizen. Met legenda en schaalstok (36 Rijnlandse roeden).
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [1384 KD000269].
Datering:
1764
Adres:
Ommen, [geen straatnaam]
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E269; detail van inventarisnummer 1384 kaartnummer 267 (Plan nom.2).
Schaal:
36 Rijnlandse roeden (14,4 cm)
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
 
 
Kaart1384KD000268 Ontwerp van een aan te leggen dam met een houten brug over de rivier de Regge bij de nieuwe brug ten zuiden van landgoed 't Laar bij Ommen. Bovenaanzicht en dwarsdoorsneden. Waterhoogten van de Regge. Met legenda en schaalstok (36 Rijnlandse voeten)., 1764.
Titel:
Standtekening van de Penanten en Hofden met de daar over te leggende houtene Brug bij 't Laar Nieuwe Brug
Beschrijving:
Ontwerp van een aan te leggen dam met een houten brug over de rivier de Regge bij de nieuwe brug ten zuiden van landgoed 't Laar bij Ommen. Bovenaanzicht en dwarsdoorsneden. Waterhoogten van de Regge. Met legenda en schaalstok (36 Rijnlandse voeten).
Aanvragen:
Aanvragen van dit stuk kan via toegangsnummer {0700}, inventarisnummer [1384 KD000268].
Datering:
1764
Adres:
Ommen, [geen straatnaam]
Opmerking:
Kaartenlijst nummer E268; Dit plan nom. 3 is een detail van Plan nom.2 (inventarisnummer 1384, kaartnummer 267).
Schaal:
36 Rijnlandse roeden (14,5 cm)
Bekijk archieftoegang:
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
Pagina: 5
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS