Duik in het Overijssel van toen! Via onderstaande zoekbalk kunt u direct door onze collecties zoeken, dit kan bijvoorbeeld op trefwoord, toegangscode, locatie, periode of gebruik de filteropties. Wilt u eerst meer uitleg over hoe het zoeken in de archieven en collecties werkt? Bekijk dan de pagina archiefonderzoek, bouwdossiers of beeld en geluid.

Uw zoekacties: Burgerlijke Stand Overijssel
0025.16 Provincie Overijssel - Provinciale Staten ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Wat eraan vooraf ging
De collectie
Aanwijzingen voor de gebruiker
Verwant materiaal
Inventaris
-PBO094 KAART | VAN | OVERIJSSEL. | Volgens | de nieuwste en naauwkeurigste stukken | Zamengesteld en in het koper gebragt | door Dl. Veelwaard, Junior. 1 kaart. Gekleurd. In een kader rechtsboven een tabel met bevolkingsaantallen van de provincie en twintig steden en hun afstanden tot Amsterdam, Den Haag en Brussel, en het aantal 2e Kamer zetels. Boven rechts Verklaring der teekens. Schaalstok linksonder 5 uren gaans [= 6,6 cm.]. Bevolking provincie = 163.083. Verdere omschrijving: kaart van de provincie Overijssel afkomstig uit de "Nieuwe en beknopte Hand- en school-atlas van het Koninkrijk der Nederlanden benevens het Groot Hertogdom Luxemburg...", bestaande uit 19 kaarten. Met een staatje van de bevolkingsaantallen per provincie en plaats en afstanden per plaats tot Amsterdam, 's-Gravenhage en Brussel. Op de kaart: vesting Deventer, herberg 't Klooster bij Giethoorn, Blikhuisen bij Berkumerbrug, Oude Haar, Nieuwe Haar en nieuwe brug bij Ommen, Aanen en de Koning bij Gramsbergen, Venebrug, Bruine haar, Woldhaar, Schuitenberg en Het Loo te Wierden langs de weg van Zwolle naar Almelo, de Keijser, de Lichtenberg en Barhede rond Rijssen, Sluijterbroek, Seijne en het Tusveld rond Almelo, de Pot in Markelo, Steppelen bij Haaksbergen, Vaarwijk bij Ootmarsum, de Poppe en Hengelder Heurne bij Oldenzaal, Glanerbrug. Uitg. Erven F. Bohn., 1830 Coördinaten in de randen. Linksonder in de rand: Lengte beoosten Ferro. Noorden boven. In de rand Noord en Zuid, buiten de rand Oost en West.
Erfgoedstuk
Kenmerken
Datering:
Zeventiende-, achttiende-, negentiende- en twintigste eeuw
Toegang:
Kaarten uit de bibliotheek van het Provinciehuis Overijssel te Zwolle, Zeventiende-, achttiende-, negentiende- en twintigste eeuw.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS