Terug naar het overzicht

GEANNULEERD – Lezing: Zwolse historie ten top

GEANNULEERD – In naleving van de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is deze lezing geannuleerd.

Het Drostenhuis aan de Melkmarkt 16 heeft een rijke geschiedenis die terug gaat naar de late middeleeuwen. Het huis heeft veel belangrijke bewoners gehad die het pand elk op hun eigen wijze hebben verbouwd. Voor het herstel van de brandschade in 2017 was het nodig om een aantal vloeren en wanden te demonteren, hierbij werden in het pand veel interessante dingen ontdekt die tot op heden onbekend waren. Gerrit Korenberg van het Monumenten Advies Bureau heeft voor en tijdens de werkzaamheden bouwhistorisch onderzoek uitgevoerd. Hij zal ons meer vertellen over zijn ontdekkingen en deze plaatsen in de context van de bouwgeschiedenis.

Vincent Robijn, directeur-bestuurder Allemaal Zwolle, vertelt over de plannen van Allemaal Zwolle voor het Drostenhuis en neemt u mee in de verrassende te verwachten presentatie van verhalen die de geschiedenis van de stad doet her- en beleven.

Muziek: Studenten ArtEZ Conservatorium
Organisatie: Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle en Allemaal Zwolle

Praktische info
Alle lezingen vinden plaats bij Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3 in Zwolle. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen wordt op prijs gesteld. Alle avonden worden muzikaal omlijst.

Aanmelden: u kunt zich aanmelden voor de lezing door een e-mail te sturen naar communicatie@waandersindebroeren.nl. Graag met vermelding welke lezing, datum en hoeveel personen.

Erfgoedplatform Zwolle
Deze lezing wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle, deze wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle.

Bekijk ook de andere lezingen in de lezingenreeks 2019-2020. Bekijk het agenda overzicht of download de folder.

Kopfoto: Interieur Drostenhuis