Terug naar het overzicht

Jaarlijkse boekbandexpositie

De jaarlijkse boekbandexpositie van de stichting Handboekbinden is t/m 18 augustus te zien in de hal van de Athenaeumbibliotheek. Vierenzestig boekbinders hebben ‘Van den vos Reynaerde’, het beroemde dierenepos uit de 13de eeuw, op een nieuwe, unieke wijze vormgegeven. Reynaert de Vos, rebel van het eerste uur, is een middeleeuws literair icoon dat ons al eeuwen in de ban houdt. Reynaert is een rebel van een speciaal kaliber. Hij is sluw, egoïstisch, leugenachtig, pervers, gewelddadig en sarcastisch. De perfecte antiheld!

De expositie, ‘De Vos Reynaerde te kijk gezet in 64 boekbanden’, laat een bijzondere mix van klassieke en hedendaagse handgebonden boeken zien. Alle boeken hebben dezelfde authentieke inhoud, maar ieder boek heeft een bijzondere met de hand gemaakte boekband. Enkele boeken zijn gebonden op traditioneel middeleeuwse wijze. Er zijn ook meer eigentijdse exemplaren te bekijken, maar met een knipoog naar de middeleeuwen.

De expositie is gratis te bezichtigen op dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, in de hal bij onze studiezaal. Natuurlijk met inachtneming van de maatregelen rond het coronavirus.