Terug naar het overzicht

Familiegeschiedenis in de buurt

HCO en CBG organiseren Familiegeschiedenis in de buurt in de Maand van de Geschiedenis

Het CBG komt dit najaar naar u toe met het evenement Familiegeschiedenis in de buurt! Historisch Centrum Overijssel is op zaterdag 19 oktober de gastlocatie. Of u nu een startende onderzoeker of ervaren genealoog bent, onze experts nemen u mee in de ontdekkingen van familiegeschiedenis en het verborgen verleden van Overijssel. Het evenement valt precies in de Maand van de Geschiedenis en belooft een boeiende middag te worden met lezingen, workshops en rondleidingen.

Historisch Centrum Overijssel is het adres voor iedereen die meer wil weten over of onderzoek wil doen naar de cultuur, de geschiedenis en de mensen van en uit heel Overijssel. Geïnspireerd op het vooronderzoek dat het CBG uitvoert voor het hooggewaardeerde televisieprogramma Verborgen verleden, krijgt u op dit evenement een kijkje achter de schermen door live mee te zoeken in de familiegeschiedenis van een bekend persoon uit Overijssel. Op een later moment maken we deze naam bekend.

Experts helpen u verder
Voor onderzoekers met voormoeders die vroedvrouw waren of met voorouders in een psychiatrische instelling, lanceren we deze dag de nieuwe themapagina ‘Ziekte & Gezondheid’. Wilt u weten of u meer uit de database WieWasWie kunt halen, dan is de workshop Tips & Tricks WieWasWie u kans. Heeft u al veel informatie over uw familie verzameld en wilt u het nu ook eens verhalend opschrijven? CBG-redacteur en auteur Lilian de Bruijn helpt u op weg in de workshop Familiegeschiedenis schrijven. Ontdek ook de schatkamer van Overijssel tijdens een speciale rondleiding. Kortom, een middag voor nieuwe ontdekkingen en zoektips.

Aanmelden en volg het nieuws
Houd deze pagina en www.cbg.nl/actueel/zwolle in de gaten voor meer nieuws over het programma! Inschrijven voor de verschillende activiteiten kan tijdens het evenement. Aanmelden voor het evenement kan nu al en is verplicht in verband met het beperkt aantal plaatsen.

Kosten: € 5,- (gratis voor CBG-Vrienden met 1 introducé) 
Aanmelden verplicht: communicatie@cbg.nl (er zijn 100 plaatsen)