Terug naar het overzicht

Cursus Leren Preserveren

Werkt u in een archiefinstelling, overheidsorganisatie, museum, culturele instelling of bibliotheek en heeft u in uw werk te maken met het behoud van digitale informatie? Of weet u inmiddels het een en ander over duurzame toegankelijkheid, maar wilt u weten hoe u ermee aan de slag kunt en hoe u dingen voor elkaar krijgt in de praktijk? In drie bijeenkomsten en met de online modules leert u de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed.

Samen aan de slag
In deze groepscursus Leren Preserveren wordt u begeleid door coaches van Het Nieuwe Instituut, het Nationaal Archief, Historisch Centrum Overijssel en het Netwerk Digitaal Erfgoed. Ook zijn er presentaties van experts van verschillende instellingen. U maakt opdrachten, krijgt begeleiding en feedback van de coaches en u werkt samen met vakgenoten. Tijdens de cursus is er voldoende ruimte voor uitwisseling van kennis en ervaringen.

Meer informatie en inschrijven
De cursus wordt dit najaar gegeven in Zwolle bij Historisch Centrum Overijssel. De lesdagen zijn op 8 oktober, 5 november en 3 december (van 10:30 tot 16:00 uur). Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Wilt u meer weten over de opzet, leerdoelen, kosten en studiebelasting van de cursus? Ga naar de website van Leren Preserveren of neem contact op: cursus@netwerkdigitaalerfgoed.nl. Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar, dus schrijf u snel in!

Over het netwerk
De cursus Leren Preserveren is een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) is een samenwerkingsverband dat zich richt op de ontwikkeling van een stelsel van landelijke voorzieningen en diensten voor het verbeteren van de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed. Het netwerk is gestart op initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en kent een groeiend aantal deelnemers. Door onze kennis, voorzieningen en krachten te bundelen, zijn we als erfgoedsector beter in staat meerwaarde uit ons digitale erfgoed te halen en hiermee de gebruiker te bedienen.